Posvetljivanje kose bez farbanja i blanša je moguće: Isprobajte neki od ovih trikova i gledajte kako se dešava magija

10.06.2024

15:00

By

Posvetljivanje kose

unsplash

Sa dolaskom toplijih dana neretko se u nama budi i želja za promenom frizure, pa mnoge dame eksperimentišu sa svetlijom kosom i pramenovima. Ipak, znamo koliko je farbanje štetno – bez obzira na kvalitetnu negu koja je prioritetna.

Posvetljivanje kose nikada nije bilo lakše

Trikovi za posvetljivanje kose bez farbanja ili izvlačenja pramenova znatno vam mogu olakšati posao, te smo za vas pronašli nekoliko proizvoda za izvlačenje željene boje čiji efekat će vas oduševiti, a pored toga što će je posvetleti, mnogi od ovih proizvoda će pružiti i dodatnu negu vašoj kosi.

Posvetljivanje kose

Prelazak u svetliju nijansu znači i veća posvećenost kosi. Pre svega, to se odnosi na održavanje boje koju smo, nimalo lako dobili, a često se sa pojavom prvih žutih tonova, takozvane „brassy“ kose, brže-bolje zakazuje ponovna poseta frizerskom salonu i trpe dodatni troškovi.

Odlaganje ponovnog farbanja i lako posvetljivanje kose moguće je uz nekoliko trikova i proizvoda

Poznato je da je čuveni ljubičasti šampon odličan saveznik između farbanja, ali moguće je isti koristiti i u svrhu samog posvetljivanja – bez farbanja.

Posvetljivanje kose


Trik je da ovaj šampon, umesto brzog ispiranja, ostavite da neko vreme deluje na kosi, desetak minuta je optimalno. Ponovo ga isperite, pa nanesite ponovo i postavite tajmer. Žuti tonovi će nestati, a kosa će izgledati svetlije – bez upotrebe ozloglašenog blanša.

Ukoliko je vaš cilj da pak posvetlite samo nekoliko pramenova, naša preporuka je da koristite sprej za kosu koji je posvetljuje.

Posvetljivanje kose

Iako se originalno ovaj sprej koristi za prikrivanje izraslog izrastka, možete ga iskoristiti i za izvlačenje pramenova bez upotrebe farbe za kosu. Samo naprskajte nekoliko pramenova i dozvolite spreju da učini svoje.

Posvetljivanje kose

Magiju pravi i blonde boost šampon koji će ukloniti neželjene žute podtonove, a za optimalnu negu nakon ovih procesa isprobajte maske posvećene nezi plave kose.

Posvetljivanje kose

Posvetljivanje kose

Tu je i dobro poznata caka koju volimo u sunčanim danima – sve što vam je potrebno jeste limunov sok i neko vreme provedeno na suncu.

Posvetljivanje kose

Tamniji ten i svetlija kosa? Pun pogodak!

IZVOR: Starmagazin/Journal.rs

SLIKE: Unsplash/Printscreen

Još iz kategorije