Spremićete krompir brže nego ikada: Dovoljna je samo jedna kašika ovog sastojka

06.06.2024

10:30

By

Kuvani krompir

YouTube/Printskrin

Kuvani krompir

Kuvani krompir često je dodatak i prilog glavnim jelima

Verovali ili ne, postoji jednostavan trik koji može i te kako da ubrza proces po kojem se sprema kuvani krompir, kojim se služe uglavnom profi kuvari.

Kuvani krompir najbrže se sprema na sledeći način za koji sigurno niste znali

Naime, kuvani krompir, odnosno spremanje istog može biti prava nauka, posebno kada vam je hitno da pripremite brzi obrok ili imate goste koji čekaju, a kuvani krompir idealan je prilog uz meso.

Kuvani krompir

Srećom, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da ubrzate proces kuvanja krompira, a kako ga mnogi možda i ne znaju, od sada će kuvani krompir biti spreman dok ste rekli „keks“. Dovoljna je samo jedna kašika ovog sastojka, i rezultat će vas oduševiti.

Umesto da čekate da voda proključa kako biste stavili krompir, dodajte jednu kašiku običnog belog sirćeta u vodu pre nego što stavite krompir.

Ovo jednostavno sredstvo može dramatično ubrzati proces kuvanja krompira, omogućavajući vam da ga skuvate duplo brže nego obično, a uticaće sjajno i na sam ukus krompira.


Kuvani krompir

Kako funkcioniše proces po kom kuvani krompir postaje kuvan po vašem ukusu za tili čas? Sirće menja pH vrednost vode, što dovodi do toga da se krompir brže skuva.

Osim toga, sirće može pomoći i u očuvanju boje krompira tokom kuvanja, čineći ga svetlijim i privlačnijim za posluživanje.

Pročitajte i – Rešite se dosadnih muva na prirodan i jednostavan način – Kada osete ovaj miris neće se približavati vašem domu

Ovaj trik je posebno koristan kada spremate veliku količinu krompira za praznični obrok ili kada jednostavno želite da uštedite vreme u kuhinji. Isprobajte ga sledeći put kada budete kuvale krompir, i uverićete se i sami u njegovu efikasnost. Vaši obroci će biti gotovi brže nego ikada pre, a vi ćete imati više vremena da uživate u njima.

A recept za jaja u mlevenom mesu koji je otkrio poznati glumac, čitajte u odvojenoj vesti.

IZVOR: Starmagazin, Alo, Naj Žena

SLIKE: PRINTSKRIN YOUTUBE

Još iz kategorije