Rešite se dosadnih muva na prirodan i jednostavan način: Kada osete ovaj miris neće se približavati vašem domu

04.06.2024

12:45

By

Trik za rasterivanje muva

unsplash

Trik za rasterivanje muva jednostavniji je nego što mislite

Krenuli su topli dani, te se većina nas zbog cirkulacije vazduha trudi da što više drži otvorene prozore, međutim ukoliko nemate komarnike, muve koje pored toga što su prave napasti, prenose više od 100 patogenih mikroorganizama koji se nakupljaju na njihovim stopalima i usnim organima.

Trik za rasterivanje muva veoma je efikasan i sigurno će vas tokom leta spasiti od ovih napasti

Uz pomoć biljaka, prirodnim putem možete sprečiti muve da uđu u vaše domove, a rešenje je jednostavno, jeftino, brzo i lako.

Trik za rasterivanje muva

Naime, jedan trik za rasterivanje muva jeste da bosiljak ili nanu, koje one ne podnose, posadite blizu kuće ili ih stavite na prozorske daske i u blizini vrata.

Trik za rasterivanje muva

Takođe, postoji i nekoliko jednostavnijih rešenja kojima možete sprečiti da se muve zadržavaju u vašoj kuhinji tokom leta.


Napravite sopstveni prirodni sprej

Mirisi esencijalnih ulja poput mente, limunske trave i lavande odbijaju muve, tako da možete sami da napravite prirodni sprej za odbijanje muva tako što ćete dodati nekoliko kapi bilo kog od ovih ulja u vodu u bočici sa raspršivačem.

Trik za rasterivanje muva

Jednostavno prskajte sprej po celoj kuhinji tokom dana i muve bi trebalo da ostanu napolju.

Čuvajte gazirana pića u frižideru

Voćne mušice takođe privlače ugljen-dioksid u gaziranim pićima, tako da ako ostavite sokove napolju, oni će početi da se akumuliraju u tom području, posebno ako je došlo do prolivanja.

Trik za rasterivanje muva

Obavezno obrišite mrlje i očistite flaše kako biste sprečili privlačenje muva, a gazirana pića je najbolje držati u frižideru sve vreme kako bi voćne mušice bile podalje od njih.

Sodom bikarbonom održavajte kantu za otpatke čistom i suvom

Hrana koju leti bacimo u kantu za smeće zbog vrućine brže truli i privlači još više muva. Zbog toga je važno čistiti i prazniti kantu češće nego obično tokom letnjih meseci.

Trik za rasterivanje muva

Možete posuti malo sode bikarbone na dno kante pre nego što stavite novu kesu za smeće, koja treba da upije sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese.

Trik za rasterivanje muva

Ne ostavljajte prljavo posuđe u blizini sudopere

Zbog zauzetosti, pranje prljavog posuđa se često odlaže, a stajanje pored sudopere sigurno će privući muve. Zato preporučujemo da leti što pre operete sudove kako biste sprečili da se na njemu skupljaju muve i prenose bakterije.

IZVOR: Starmagazin/Danas.rs

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije