Tema koja često zaokuplja pažnju javnosti jeste ishrana porodice Đoković.
Mnogo se toga već pričalo i pisalo o ishrani Novaka Đokovića, a uvek se nagađalo zbog čega je Novak izbacio meso iz ishrane.
Ova odluka je umnogome pomogla proslavljenom teniskom asu da sačuva zdravlje i odličnu fizičku formu zbog čega se i danas nalazi u samom vrhu belog sporta.
Kinoa je bogata vitaminima E, C, kalijumom, mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima. Interesantan je podatak da se kinoa odavnina koristila u narodnoj medicini za lečenje gihta, tumora, hemoroida i išijasa.
Kako ni Jelena Đoković ne jede meso, pitali smo se koju zamensku namirnicu unosi i na koji način reguliše ishranu.
Ispostavilo se da je baš ova namirnica, savršena zamena za meso – kinoa, omiljena namirnica Jelene Đoković
Ova žitarica, poznata i kao zlato Inka, svakodnevno je zastupljena u Jeleninoj ishrani. Kinoa obiluje vitaminima i mineralima, što osigurava telu potrebnu snagu za aktivnosti tokom dana.
Posebno jednostavan a ukusan recept jeste kinoa salata, koju možete pripremiti sa svežim sezonskim povrćem.
Potrebno je samo skuvati kinou, procediti i ohladiti je, pomešati sa seckanim povrćem poput krastavca, paradajza, maslina i rukole. Zatim, dodati dresing od balzamika i maslinovog ulja, malo mediteranskog sušenog začinskog bilja i promešati. Poslužite odmah, uz grčku fetu ili tofu sir.
Budući da kinoa nema specifičan miris, u jela sa ovom žitaricom Jelena dodaje beli i crni luk, kao i začine koji pospešuju ukus.
Punoću ukusa, tipičnu za jela sa kuvanim mesom, možete postići ako kinou kombinujete sa kupusom, krompirom ili drugim povrćem.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti