Nikad jednostavniji trik za čišćenje toaleta: Samo pospite ovo u wc šolju i zablistaće kao nova

30.05.2024

14:00

By

Čišćenje WC šolje

unsplash

Čišćenje WC šolje od sada će biti veoma jednostavno

Ribanje kupatila nikom nije omiljena aktivnost, a najmanje je popularno čišćenje WC šolje, kojem mnogi pristupaju sa gađenjem. Jednostavnim trikom koji smo za vas pronašli možete znatno olakšati ovaj posao, a sve što vam je potrebno, već imate u kuhinji.

Čišćenje WC šolje brašnom znatno će vam olakšati posao

Mnogi veruju da će se mirisnim gelovima i sličnih proizvoda rešiti obaveze redovnog čišćenja wc šolje. Istina je da se vodokotlić aktivira svaki put kada pustite vodu, mirisaće i delimično dezinfikovati wc, međutim, nakupljene nečistoće ostaju te je potrebno temeljno čišćenje.

Sastojak koji vam može pomoći jeste brašno.

Čišćenje WC šolje

Ako pokušate da očistite wc brašnom, lako ćete se rešiti kamenca, grube prljavštine, plesni i klica, a prednost je što za čišćenje wc šolje možete koristiti bilo koje brašno… ono koje vam je dugo stajalo u otvorenoj teglici na polici i koje je postupno upilo vlagu.

Čišćenje WC šolje


Za malo novca možete očistiti toalet, bez zagađivanja okoline i širenja mirisa neprijatnih hemikalija tako što ćete u wc šolju sipati brašno i naneti ga na sve unutrašnje prostore.

Čišćenje WC šolje

Zatim pripremite ovu efikasnu tečnost i sipajte je u vodokotlić:

U jednu litru vode dodajte 3 kašičice limunske kiseline i dobro promešajte, pa wc posut brašnom poprskajte pripremljenom tečnošću. Ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje preko noći, a sledećeg dana samo pustite vodu u wc-u.

Čišćenje WC šolje

 

Brašno je abrazivno i zajedno sa limunskom kiselinom će se pobrinuti za uklanjanje grube prljavštine, a ukoliko imate problema sa tvrdom vodom u svom domu, verovatno imate i posla sa kamencom u wc šolji kog se možete se rešiti tako što ćete svaki dan posipate brašno na zidove šolje.

IZVOR: Starmagazin/Krstarica.com

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije