Popularni pevač Milan Stanković već godinama je posvećen veri i crkvi, a svaki post obavezno posti. S obzirom na to da je tokom boravka u manastirima pomagao u kuhinji, imao je priliku da vidi kako se hrane monasi, pa je saznao recepte za broja posna jela.
Recept Milana Stankovića za posni doručak će vas oduševiti
Poznato je da je počeo Vaskršnji post koji traje 48 dana i jedan je od strožih za vernike koji se pridržavaju kanona
Postoji dosta posnih jela koja se mogu spremati bez kapi ulja, a među njima je i u poslednje vreme i kod nas popularni humus.
Post traje do 5. maja, kada ove godine pada Vaskrs. A, jedno od jela koje Stanković rado priprema, naročito za doručak, je namaz od leblebija, koji se priprema na vodi.
Sastojci za humus na vodi:
200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
4 kašike tahinija (pasta od susama)
kašičica soli
pola kašičice bibera
sok od 2 manja limuna
kašika suvog vlašca
kašika belog luka u prahu
začinska paprika
U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro izmiksajte. Ukoliko je humus suviše gust dodajte malo vode iz konzerve u kojoj su se nalazile leblebije. Namaz je potrebno blendirati sve dok se ne dobije glatka i ujednačena masa.
Humus možete služiti odmah pošto ste ga pripremili, a možete ga i nekoliko dana čuvati u tegli, u frižideru. Pre posluživanja možete ga posuti začinskom paprikom.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti