Ovako to radi Haris Džinović: Brka je u kuhinji kao riba u vodi, a ovo je njegov specijalitet

10.05.2024

17:00

By

Recept Harisa Džinovića

Bojan Vuković

Haris Džinović

Recept Harisa Džinovića za burek prste da poližete

Osim što je sa mikrofonom na ti, Haris Džinović savršeno se snalazi i u kuhinji. Naime, ovaj recept Harisa Džinovića za burek postaće redovan na vašoj trpezi jer se pravi lako, a i te kako je ukusan.

Recept Harisa Džinovića biće vam omiljeni kada ga isprobate

Pevač je svoj tajni sastojak za burek otkrio na Una TV gde uredno možete da pratite svaki recept Harisa Džinovića, a mi vam sada prenosimo u čemu je njegova caka, te kako uspeva da pripremi ovo ukusno jelo od testa kojem niko ne može da odoli.

Recept Harisa Džinovića

Haris DžinovićB.V.

Sastojci:

– juneće mleveno meso (vrat i plećka), 600 g

– juneća mlevena masnoća, 100 g


– crni luk, 200 g

– krompir, 300 g

– kore za pitu, 500 g

– suncokretovo ulje, 50 ml

– voda, 50 ml

– so po ukusu

– biber po ukusu

Pročitajte i – Osim u pevanju, sjajna je i u kuhinji – Recept Aleksandre Prijović za jelo koje Filip obožava

Preliv:

– mileram, 200 g

– grčki jogurt, 200 g

– beli luk, 3 čena

U odgovarajuću posudu je potrebno da stavite juneće mleveno meso sa dodatkom masnoće. Nakon toga isecite sitno crni luk koji je neophodan za burek Harisa Džinovića.

Pročitajte i – Brzo i jednostavno – Ovo je idealan posni ručak po receptu Ane Bekute

Krompir iseckajte na kockice i dodajte sve u posudu sa pripremljenim mesom. Zatim sipajte potrebne začine, biber i so i obavezno dodajte malo vode, a to se radi da se masa ne bi skupila.

Nakon toga podmažite pleh uljem i naređajte pripremljenu smesu na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smesa iz posude. Poređane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.

Recept Harisa Džinovića

Haris DžinovićBojan Vuković

Preliv se sprema vrlo lako, a bureku daje poseban ukus. Sve što je potrebno je da iseckate sitno ili izgnječite beli luk i dodate ga u posudu sa pomešanim grčkim jogurtom i mileramom. Sve dobro sjedinite i servirajte pored bureka koji može da bude idealan ručak za vašu nedeljnu trpezu.

 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije