Recept Harisa Džinovića za burek prste da poližete
Osim što je sa mikrofonom na ti, Haris Džinović savršeno se snalazi i u kuhinji. Naime, ovaj recept Harisa Džinovića za burek postaće redovan na vašoj trpezi jer se pravi lako, a i te kako je ukusan.
Recept Harisa Džinovića biće vam omiljeni kada ga isprobate
Pevač je svoj tajni sastojak za burek otkrio na Una TV gde uredno možete da pratite svaki recept Harisa Džinovića, a mi vam sada prenosimo u čemu je njegova caka, te kako uspeva da pripremi ovo ukusno jelo od testa kojem niko ne može da odoli.
Haris DžinovićB.V.
Sastojci:
– juneće mleveno meso (vrat i plećka), 600 g
– juneća mlevena masnoća, 100 g
– crni luk, 200 g
– krompir, 300 g
– kore za pitu, 500 g
– suncokretovo ulje, 50 ml
– voda, 50 ml
– so po ukusu
– biber po ukusu
Preliv:
– mileram, 200 g
– grčki jogurt, 200 g
– beli luk, 3 čena
U odgovarajuću posudu je potrebno da stavite juneće mleveno meso sa dodatkom masnoće. Nakon toga isecite sitno crni luk koji je neophodan za burek Harisa Džinovića.
Krompir iseckajte na kockice i dodajte sve u posudu sa pripremljenim mesom. Zatim sipajte potrebne začine, biber i so i obavezno dodajte malo vode, a to se radi da se masa ne bi skupila.
Nakon toga podmažite pleh uljem i naređajte pripremljenu smesu na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smesa iz posude. Poređane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.
Haris DžinovićBojan Vuković
Preliv se sprema vrlo lako, a bureku daje poseban ukus. Sve što je potrebno je da iseckate sitno ili izgnječite beli luk i dodate ga u posudu sa pomešanim grčkim jogurtom i mileramom. Sve dobro sjedinite i servirajte pored bureka koji može da bude idealan ručak za vašu nedeljnu trpezu.