Osim u pevanju, sjajna je i u kuhinji: Recept Aleksandre Prijović za jelo koje Filip obožava

09.05.2024

14:05

By

Jelo Aleksandre Prijović

B. VUKOVIĆ

Jelo Aleksandre Prijović se sprema brzo i jednostavno

Večita delima šta spremiti za ručak svoji ukućanima. Ovoga puta predlažemo recept za punjene paprike Aleksandre Prijović koji će želeti da isprobaju mnoge od vas. Ona je ovaj tradicionalni ručak naučila da sprema po receptu svoje mame Borke čime se jednom prilikom i pohvalila na društvenim mrežama.

Jelo Aleksandre Prijović se sprema brzo i jednostavno, Filip ga obožava

Aleksandra Prijović trenutno je najpopularnija mužička zvezda, ali ona za svoju porodicu nalazi uvek vreme, pa tako i da nešto skuva i spremi, a naravno uvek se trudi da bude po njihovom ukusu.

Jednom prilikom Aleksandra je putem video poziva sa mamom Borkom pravila punjene paprike koje je verujemo sada već usavršila, a recept za punjene paprike Aleksandre Pirjović i vi ćete zapisati u vašu svesku sa receptima kako biste ga uvek imali pri ruci.

PROČITAJTE I: Ovo će isprobati sve domaćice: Recept Zorice Brunclik za pileću salatu će vas oduševiti

Aleksandra je uz ovaj ručak dodala i pire krompir koji se savršeno uklapa uz punjene paprike, a koji, složićete se, mališani najviše vole te ukoliko spremate ovaj ručak i za njih definitivno će i oni biti oduševljeni.

Jelo Aleksandre Prijović

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g pirinača
  • 1 jaje
  • 1 kašika aleve paprike
  • 2 papadajza
  • 12 paprika babura
  • 1 kašika brašna
  • 0,5 l paradajz soka
  • malo ulja
  • malo soli
  • biber

Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike.


Pročitajte: Ovo su svi čekali-  Aleksandra Prijović javno progovorila o prinovi, pomenula i pol bebe

Jelo Aleksandre PrijovićOtvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza. Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.

Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.

Još iz kategorije