26.04.2024
Kad treba da reši problem sa suprugom, Grašo uradi ovo: Hana ga zato obožava
Recept Petra Graša idealan je predlog za nedeljni ručak Otkako je postao otac, Petar Grašo svaki slobodan trenutak provodi u krugu svoje porodice....
11.03.2024
21:03
Vesna de Vinča jednom prilikom je pričala o načinu ishrane kom se podrvgla kako bi skinula višak kilograma. Dijeta Vesne de Vinče nije nimalo laka, ali ona je otkrila u čemu joj je sve pomogla.
Kako je sama Vesna pričala jedom prilikom ona je uspela 42 dana da izdrži da gladuje.
– Bila sam izveštač RTS sa ratišta 1991. godine i zbog tog stresa sam obolela od štitne žlezde. Nisam htela da pijem lekove, nego sam po savetu doktora Rudolfa Brojsa počela da gladujem i tako čistim telo od toksina. Zahvaljujući tome uspela sam da izlečim štitnu žlezdu bez i kakvih lekova ili operacije. Od tada praktikujem gladovanje jednom godišnje – pričala je Vesna koja je istakla da uglavnom praktikuje da gladuje dve do tri nedelje, ali da je izdržala čak 42 dana.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
– Taj metod gladovanja naziva se autofagija i podrazumeva da se organizam gladovanjem hrani resursima iz sopstvenog tela. U prvoj fazi se odvija detoksikacija. Posle toga organizam počinje da „jede“ sve viškove u telu: masti, ugljene hidrate, celulit… Kada organizam to sve „pojede“, mi splasnemo i prelazimo u treću fazu u kojoj se uništavaju najopasnije patogene forme u organizmu: izrasline, ciste, miomi. Tada iz nas nestaju mnoge bolesti. Na ovaj način se može čak izlečiti i kancer u početnim fazama – tvrdi De Vinča.
Vesna je istakla i da već 30 godina prkatikuje autofagiju te da joj nije predstavljalo problem da 42 dana izdrži bez hrane.
– Gladovanje je najbolje upražnjavati kao preventivu. Za početnike koji žele da isprobaju ovu metodu čišćenja organizma pre poručila bih „kaskadno gladovanje”. To znači da dva dana jedeš, dva dana ne jedeš, i sve tako do pet dana – kaže de Vinča.
DORUČAK: Zeolit, čaj od žalfije u kombinaciji s čajevima od kantaiona, nane i matičnjaka
RUČAK: sok od cvekle (60%), šargarepe (20%), rotkve, celera i krompira
UŽINA: voda sa limunom
VEČERA: Čaj od valerijane i matičnjaka i zeolit
26.04.2024
Recept Petra Graša idealan je predlog za nedeljni ručak Otkako je postao otac, Petar Grašo svaki slobodan trenutak provodi u krugu svoje porodice....
25.04.2024
Kuhinja Vesne Zmijanac odiše mirisom i ukusom tradicije Osim što je talentovana pevačica, Vesna Zmijanac je majstor i za kuvanje. Ona većinu vreme...
24.04.2024
Recept Zorice Brunclik za salatu od nara i piletine je savršen Pevačica Zorica Brunclik, velika zvezda folk muzike, pre nekoliko godina učestvoval...
22.04.2024
Recept Dare Bubamare za idealan brzi ručak biće redovan na vašem meniju Dara Bubamara do sada nikad nije pokazala da se u kuhinji snalazi kao na b...
21.04.2024
Recept Nataše Aksentijević za rižoto sa ćuretinom i vrganjima Nataša Aksentijević veliki je gurman i ne krije da je hrana njena strast, pa nije ni...