Zdravlje u opasnosti: Vedrana Rudan naglo izgubila vid, oglasila se o svemu

08.04.2024

14:04

By

Vedrana Rudan izgubila vid

Zorana Mandic/ATAImages

Vedrana Rudan izgubila vid

Književnica i novinarka Vedrana Rudan je pre nekoliko godina obavestila javnost da je izgubila vid. Ona je to uradila putem svog sajta, a tada je morala da objasni fanovima zbog čega im se ne javlja.

Vedrana Rudan izgubila vid, književnica prošla kroz težak period

– Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa – napisala je svojevremeno Rudanova, pa dodala:

Pročitajte: Izgleda bolje nego ikada- Saša Popović napravio ogromnu promenu, žene lude za njim

– Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali … Imam problem sa gledanjem u mobilni, TV ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netfliks, surfovati – istakla je tada.

Vedrana Rudan izgubila vid

Mateja Stanisavljevic/ATAImaMateja Stanisavljevic/ATAImages

– Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina slepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike.

Pročitajte: Ovo je 8 godina mlađi muž Vedrane Rudan- Aferu sa Srbinom je imala dok je bila u braku

– Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Rej Čarls pitaj Boga.


Vedrana Rudan izgubila vid

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

– Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da čim više šetam i gledam u daljinu, što se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bih trebala mobilni zameniti psom.

– Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep – završila je Vedrana tom prilikom.

SLIKE: Ata images

Još iz kategorije