Oglasio se Vrhovni sud: Javno objavljeno zašto je Severini oduzet sin Aleksandar

24.01.2024

20:01

By

severini oduzet sin aleksandar

Severini oduzet sin Aleksandar

Juče je odjeknula vest kako je hrvatskoj pevačici Severini oduzeto starateljstvo nad sinom Aleksandrom. Pevačica je  izgubila pravnu bitku vođenu za starateljstvo nad sinom nakon čega su joj stigle brojne reči podrške.

Severini oduzet sin Aleksandar- oglasio se Vrhovni sud

Danas se oglasio Vrhovni sud i saopštio je odluku o starateljstvu nad sinom Severine Vučković i Milana Popovića.

Naime, ovom odlukom Vrhovnog suda sada je poništena presuda Županijskog suda u Splitu, kojom je odlučeno da sin, nad kojim roditelji imaju zajedničko starateljstvo, živi sa majkom.

Severini oduzet sin Aleksandar

Prema odluci Vrhovnog suda, učinjena bitna povreda odredaba parničnog postupka. Vijeće Vrhovnog suda smatra da je učinjen propust upravo u tome što veštaci i pored zahteva jedne od strana nisu pozvani na ročište u Županijskom sudu u Splitu.

– Mora se zaključiti da čim je jedna od stranaka zahtevala da veštak bude usmeno saslušan na ročištu i precizirala okolnosti pod kojima je ročište predloženo, bez obzira što je prethodno generalno izjavila da nema primedbi. na nalaz i mišljenje veštaka bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zbog toga je drugostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje Županijskom sudu u Splitu – navodi se u odluci, pišu hrvatski mediji.


Severini oduzet sin Aleksandar

Ova vest odjeknula je šriom regiona a upravo povodom toga da je Severini sud oduzeo sina oglasila se i sama pevačica.

– Ali, boriću se do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci, nećete se igrati sa mojim detetom. S kojim pravom? Moje dete nije vreća krompira sa kojim ćete da trgujete. Pojednostavljeno, ovo može da znači da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem da govorim da ne bih nekoga uvredila- istakla je pevačica i dodala:

Pročitajte: Okrenula joj leđa- Evo zašto Severina nikada nije htela duet sa Cecom FOTO

Severini oduzet sin Aleksandar

– Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi da živi sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani.

Još iz kategorije