Ćerka Laneta Gutovića iznela teške optužbe zbog nasledstva, a njegov kolega sada otkrio: Krio je da ima ćerke

11.03.2024

17:03

By

Milica Gutović

Ata images

Lane Gutović

Ćerka Laneta Gutovića tvrdi da je prevarena za nasledstvo

Lane Gutović nas je napustio 2021. godine tokom pandemije korona virusa, kada je iza sebe ostavio dve ćerke i dva sina, a Milica, ćerka Laneta Gutovića, tvrdi skoro tri godine kasnije da borba za nasledstvo njenog oca i dalje traje i da je prevarena.

Ćerka Laneta Gutovića iznela teške optužbe

Ćerka Laneta Gutovića, Milica Gutović obratila se putem svog profila na Fejsbuku pratiocima a njenu pbjavu prenosimo u celosti.

– Dragi prijatelji i poštovaoci lika i dela mog oca Milana Gutovića, ja sam najstarija od četvoro njegove dece, Milica Gutović. Želim da sa vama podelim istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine, kada su posete bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene. Evo šta se desilo te srede 18. avgusta, istog dana kada je moj tata prebačen na respirator.

– Za one koji ne znaju, sreda je inače dan kada nema posete. Opšte je poznato da na odeljenju intenzivne nege, gde je moj tata ležao, leže teško bolesni i životno ugroženi pacijenti, kojima imaju pristup samo lekari i medicinsko osoblje.

– Toga dana posle očajničkog pokušaja da dođem do njega ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu. Sestra na intenzivnoj nezi, navodno zadužena da pazi na mog oca rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posete zbog kovida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima ćerke.


– Ubrzo nakon njegove smrti 25. avgusta 2021. godine, saznajem da je te iste srede 18. avgusta oko 17:30, ta ista u sobu mog oca na intenzivnu negu uvela dva čoveka koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa mojim ocem i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja. Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je navodno svoje dve ćerke Milicu i Nevenu i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa, svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće.

– Zaveštanje je proglašeno, ali nije pravosnažno, jer smo se mi kao ćerke pobunile. Ovo je usmeno zaveštanje bez ikakvog potpisa, svedeno na prepričavanje i prisećanje dva navodna prijatelja i ono ostaje kao poslednji trag o mom ocu. Drugih svedoka nema jer je tata bio sam u sobi. Želim da istaknem da je 16. avgusta sa tatinog telefona poslata ova potresna fotografija na kojoj se jasno vidi da je on pod kiseoničkom maskom, kacigom, jer on bez nje nije mogao samostalno da diše.

– Prilažem tu fotografiju. Istoga dana 18. avgusta kada je navodno uzeto usmeno zaveštanje tata je prebačen i na respirator, da bi 25. avgusta i preminuo. Medicinska sestra mojoj sestri Neveni i meni onemogućila je da poslednji put vidimo oca, a uvela je lažne svedoke, lažnog usmenog zaveštanja. Ovo je nečuvena zloupotreba jedne medicinske sestre u uglednoj zdravstvenoj ustanovi.

– Ja se nadam i očekujem da će se ugledna bolnica VMA ograditi ovog nehumanog i nedopustivog ponašanja svog zaposlenog. Isto tako se nadam da se nikome neće desiti ovakva manipulacija sa teškom intoksiciranim i nemoćnim pacijentom na samrti u zdravstvenoj ustanovi. Sve ljude koji imaju slična iskustva pozivam da mi se jave. Dragocena su mi mišljenja i saveti lekara, pravnika i posebno novinara u narednim objavama priložiću dokaze kojima raspolažem. Molim vas da me pratite, preneo je Blic.

Posle ove Miličine objave, oglasio se kolega i prijatelj pokojnog glumca, Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic.

– Imao je određeni karcinom, na određenom mestu koji nije bio operabilan, i onda su mu davali neku terapiju na VMA da bi mogao da diše. Pored toga što je bio u toj situaciji, posle mi je svedočio prijatelj Aca Dulić, Lane ga je zvao da dođe da čitaju tekst, da se spremamo za seriju. To je bilo jako teško i mučno, jer sam video sliku da to nije dobro. Naš zajednički prijatelj, doktor, koji je radio na VMA, tada je još uvek radio, posle toga je otišao u penziju, rekao mi je da ovo ništa nije dobro, ovo je kraj, te da ako želim da ga vidim, ajde – rekao je Predrag, pa nastavio:

– Naravno da sam poželeo, mi smo došli do tog dela gde je infektivno, nismo mogli da uđemo baš unutra, došli smo do te zone gde mogu da ga vidim preko prozora, i onda sam shvatio da je gotov. Nije bio komunikativan, bio je na kiseoniku, slika mi je bila jasna da tu više nema povratka, i to je bilo nekoliko dana pre smrti. Ja sam zvao sina Paju, rekao sam mu da se borimo, da će možda biti bolje, ali već dva dana posle toga su me obavestili da je gotovo. Imao sam čast posle toga da tog velikog čoveka dostojno ispratim, nekolicina nas prijatelja koji smo ga nosili u sanduku – rekao je on, pa istakao da nije znao da Lane ima dve ćerke.

Ćerka Laneta Gutovića

Predrag SmiljkovićAta images

– Posle sam video da su mu došle njegove dve ćerke, sveštenik je na grobu rekao da su mu tu deca, ali ja sam znao Paju i Janka, međutim, njih dve nisam znao, znam da je jedna glumica, baš je lepa, drugu nisam ni znao, to je krio od svih nas, takođe, da je imao još dece pored Paje i Janka – rekao je glumac, te istakao da li je u kontaktu sa Lanetovom porodicom.

– Jesam, ali su se desile neke intimne stvari o kojima ja ne želim da govorim. Znam Biljanu, znam Paju i Janka, divna su deca i momci, Biljana je divna žena, ovo govorim najiskrenije. Ali se desilo nešto pred kraj, pa nisam toliko komunicirao sa Biljanom, ali sa momcima jesam – istakao je glumac.

Pročitajte i: Anastasija više nije mogla da ćuti: Obratila se javno svekru, kakav otac takav sin

IZVOR: blic, telegraf

Još iz kategorije