Istina o bolesti Dina Merlina: Sinoć mu je pozlilo u Sarajevu, otkrivamo od čega boluje godinama

12.04.2024

18:00

By

Bolest Dina Merlina

Ata images

Dino Merlin

Bolest Dina Merlina dugo je bila depresija

Pevač Dino Merlin u jednom trenutku svog života hteo je da odustane od muzike, a sve se desilo zbog opasne dijagnoze koju su mu psihijatri ustanovili. Naime, tada su stručnjaci uočili da je bolest Dina Merlina depresija. Merlin je inače i sam o borbi sa depresijom govorio za medije, te priznao da je u pitanju psihičko oboljenje koje se iznova vraća i koje mora da se leči čitavog života.

Bolest Dina Merlina nije moguće zauvek izlečiti i iskoreniti, ali se drži u normali uz savete lekara

– Ovo ću prvi put reći javno… Ja sam u jednom periodu svog života bio teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželeo nikome – započeo je kantautor iz Bosne govoreći na temu bolest Dina Merlina, pa nastavio:

Bolest Dina Merlina

Dino Merlin

– Apsolutno me ništa nije interesovalo, sve mi je bilo isto, i život i smrt. Jednostavno sam bio biljka. To je bio period kada sam hteo da napustim muziku, svašta je meni tada padalo na pamet, ali eto, nekim čudom sam se izvukao – ispričao je on govoreći o temi bolest Dina Merlina pre nekoliko godina.

Pročitajte i – Dinu Merlinu pozlilo na Baščaršiji – Hitna odmah reagovala, svi su uz njega

Kantautor je potom izdao čuveni album „Sredinom“ godine 2000. na koji je posebno ponosan. Tom prilikom je i progovorio na koji način se izborio sa depresijom i šta je jedino oružje za sve one koji pate od tog opasnog stanja koje može biti i suicidno.

Pročitajte i – Ni kod Brene brak nije kao što se čini – Pevačica u suzama obelodanila probleme sa Bobom

– Potpuna posvećenost poslu kojim se baviš, iskrenost i hrabrost da ekperimentišeš su za mene ključni. Da si uvek u mogućnosti da i sam sebe iznenadiš. Nećeš napraviti dobru stvar nikada ako se učauriš, ako ne izađeš iz sopstvene zone komfora. Jako sam ponosan na svoju decu koja su sama izabrala put i iškolovala se. Znam šta su važne, a šta nevažne stvari u životu – rekao je pevač svojevremeno, međutim, trenutno zdravstveno stanje Dina Merlina nije najbolje.


 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Privatna arhiva/Ata Images

Još iz kategorije