Posle napada Biković se neće pojaviti u čuvenoj seriji, HBO zamenio našeg glumca – podrška stiže sa svih strana, oglasio se

03.02.2024

12:30

By

Uloga Miloša Bikovića

ATA IMAGES

Miloš Biković

Biković se neće pojaviti u čuvenoj seriji

Glumac Miloš Biković trebalo je da se pojavi u trećoj sezoni serije „White Lotus“ produkcijske kuće HBO, ali do toga ipak neće doći. Zbog napada od strane Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Biković se neće pojaviti u popularnoj seriji.

Biković se neće pojaviti u seriji produkcije HBO

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine, Bikovića je nazvalo „Putinovim glumcem“ i optužilo da „podržava genocid i krši međunarodno pravo“ i pozvalo HBO da glumca izbaci iz serije što je sada i učinjeno.

Kako „Deadline“ prenosi, Miloš Biković se neće pojaviti u idućoj sezoni, gde je trebalo da glumi manju ulogu gurua sklonog flertovanju. Ova uloga će biti dodeljena drugom glumcu.

Glumac Miloš Biković se sada oglasio ovim povodom saopštenjem koje prenosimo.

– Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi – istakao je Biković u saopštenju i dodao:


– Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti.

PROČITAJTE JOŠ I: Ne možete ni da naslutite koje cifre su u pitanju: Otkriveno koliko Miloš Biković zarađuje

Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo „White Lotus“-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet – istakao je Biković.

– Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni – poručio je Miloš Biković.

Podsetimo, povodom saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Posle oglašavanja na mrežama Miloš Biković dobija ogromnu podršku kako od prijatelja i kolega tako i od publike.

Bikoviću je podršku pružio i bugarski glumac Aleksandar Sano, kolega iz „Južnog vetra“.

IZVOR: Blic

Još iz kategorije