MUP Srbije se oglasio nakon napada na Miloša Bikovića: Glumac u teškoj situaciji

25.01.2024

18:00

By

Uloga Miloša Bikovića

ATA IMAGES

Miloš Biković

Napad na Miloša Bikovića šokirao sve

Ministarstvo iz Kijeva, oglasilo se na društvenoj mreži Iks, gde su napisali da će Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, a onda dodali i da će on igrati u trećoj sezoni HBO hit serije „Beli Lotos“, što je izazvalo lavinu komentara.

Drama Miloša Bikovića

Napad na Miloša Bikovića izazvao dosta reakcija u javnosti

Objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije, preneo je RT Balkan, povodom celokupne situacije, oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Drama Miloša Bikovića

– Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji.


– Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu – saopštilo je MSP Srbije, prenosi Blic.

Podsetimo, Ministarstvo je u objavu stavilo i oznaku za HBO uz pitanje za ovu kompaniju.

Napad na Miloša Bikovića

Sin Miloša Bikovića

– Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo, pita Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine na Iksu.

Kompanija je još ranije najavila da će u glumačkoj postavi treće sezone biti Biković, srpski glumac koji je proslavljen i u Rusiji.

Još iz kategorije