Na grobu Bore Đorđevića pronađena poruka, ova osoba stoji iza svega, srce će vam prepući

12.09.2024

13:51

By

bora đorđević

Bora Đorđević preminuo je 4. septembra u bolnici u Ljubljani nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću.

Sahranjen je u Čačku nekoliko dana kasnije, a na večni počinak ispraćen je uz aplauz i zvuke pesme ”Pogledaj dom svoj anđele”

želja bore đorđevića

Kako kažu iz uprave Gradskog groblja u Čačku Borini fanovi svakodnevno posećuju njegov grob i ostavljaju poruke i predmete.

Bora Đorđević ostavio je neizbrisiv trag

U korpi sa belim margaritama stoji i pokislo pismo Luke Berarova iz Novog Sada, napisano pre dva dana. Novosađanin je na grob rok zvezde doneo na hartiji rukom ispisane pesme.

– Eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika, i nije neka prilika, ali svom Čačku si ostao dika. Važniji od svakog lika, ime glasnije od svakog krika, ali eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika.


Pomogao ti je sam bog da budeš pod zelenom travom doma svog. Ovo nije oproštajna pesma, iako ti je večno“voljno“, pisaću ti ja još, sad nisam imao papira dovoljno.

P. S. Obećavam, biće patetično manje, samo mi je sad takvo stanje – glase stihovi koji razaraju dušu.

bora đorđević

Podsećanja radi, Bora Đorđević poslednje dane svog života proveo je u bolnici u Ljubljani zbog opstruktivne bolesti pluća koja se naglo pogoršala.

Za sobom je ostavio neutešnu prodicu – suprugu Dubravku, sina Borisa i pastorku Tamaru, brojne prijatelje i poštovaoce njegovog lika i dela.

SLIKE: Antonio Ahel / ATA Images

Još iz kategorije