Ovo je najtužnija pesma na estradi: Majka napisala preminulom sinu, a otpevala je ova poznata pevačica

06.07.2024

14:00

By

Najtužnija pesma na estradi

Youtube printscreen

Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije, bilo je “ako želiš hit pesmu, pozovi Marinu Tucaković“, a budući da je preminula umetnica napisala preko 4.000 pesama, sa razlogom je važila za najvećeg hitmejkera.

Najtužnija pesma na estradi nikog ne ostavlja ravnodušnim

Zaslužna je za karijere mnogih pevača i pevačica i za lagodne živote koje su brojne zvezde, zahvaljujući njenim vanvremenskim hitovima, izgradili i stvorili.

Mnogo se pričalo i o tome kome su posvećene Marinine pesme, a posebnu pažnju izazavala je i dirljiva balada “Hiljadu nula”, na abumu „Original“ Nataše Bekvalac.

Jedna od pevačica sa koljima je sarađivala i koja je Marini bila posebno draga jeste Ana Nikolić, kojoj je pripala najtužnija pesma na estradi, a reč je o numeri „Mišo moj“.

Najtužnija pesma na estradi postala je vanvremenski hit, a Marina ju je posvetila prerano preminulom sinu

Ovo je jedina pesma koju je Marina posvetila preminulom sinu Milošu, a savršeno ju je otpevala Ana Nikolić.

Najtužnija pesma na estradi


– Pesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu. Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić.

Iako je definitivno najtužnija pesma na estradije, „Mišo moj“ je postala vanvremenski hit i kod svakog ko je poslušao probudila je duboke emocije.

Najtužnija pesma na estradi

Podsećanja radi, Miloš Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute preminuo je u decembru 2008. godine, a 21. decembra 2022. preminuo je i njen stariji sin, tekstopisac Milan Laća Radulović.

Pročitajte i – Ovaj hit Cece Ražnatović u njoj budi posebne emocije – Evo kome je posvećen i zašto ga nikad ne peva uživo

Kako je Ana jednom prilikom otkrila, Marina joj je otvoreno govorila šta misli i uvek joj je davala dobre savete. Za pesmu „Bilo je lepo“, za koju je Tucakovićeva radila tekst, Nikolićeva je željela da napravi promenu:

Najtužnija pesma na estradi

Marina TucakovićBojan Vuković

– U početku sam bila malo nepoverljiva. Kad sam pričala sa Marinom pitam je da se malo „čačne“ tekst, a ona mi kaže: „Šta da se čačne, bre?! Pa, ovo je, bre, biser! Poslušaj me jednom u životu, nemoj da si guska ceo život! – otkrila je Ana jednom prilikom za domaće medije.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Bojan Vuković/YouTube Printscreen

Još iz kategorije