Omiljena namirnica Jelene Đoković: Kinoa je neizostavna žitarica u jelima koje sprema

01.08.2024

14:29

By

jelena i novak djokovic

Antonio Ahel / ATAImages

Tema koja često zaokuplja pažnju javnosti jeste ishrana porodice Đoković.

Mnogo se toga već pričalo i pisalo o ishrani Novaka Đokovića, a uvek se nagađalo zbog čega je Novak izbacio meso iz ishrane.

Ova odluka je umnogome pomogla proslavljenom teniskom asu da sačuva zdravlje i odličnu fizičku formu zbog čega se i danas nalazi u samom vrhu belog sporta.

Kinoa je bogata vitaminima E, C, kalijumom, mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima. Interesantan je podatak da se kinoa odavnina koristila u narodnoj medicini za lečenje gihta, tumora, hemoroida i išijasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Kako ni Jelena Đoković ne jede meso, pitali smo se koju zamensku namirnicu unosi i na koji način reguliše ishranu.


Ispostavilo se da je baš ova namirnica, savršena zamena za meso – kinoa, omiljena namirnica Jelene Đoković

Ova žitarica, poznata i kao zlato Inka, svakodnevno je zastupljena u Jeleninoj ishrani. Kinoa obiluje vitaminima i mineralima, što osigurava telu potrebnu snagu za aktivnosti tokom dana.

kinoa salata

Posebno jednostavan a ukusan recept jeste kinoa salata, koju možete pripremiti sa svežim sezonskim povrćem.

Potrebno je samo skuvati kinou, procediti i ohladiti je, pomešati sa seckanim povrćem poput krastavca, paradajza, maslina i rukole. Zatim, dodati dresing od balzamika i maslinovog ulja, malo mediteranskog sušenog začinskog bilja i promešati. Poslužite odmah, uz grčku fetu ili tofu sir.

Budući da kinoa nema specifičan miris, u jela sa ovom žitaricom Jelena dodaje beli i crni luk, kao i začine koji pospešuju ukus.

Punoću ukusa, tipičnu za jela sa kuvanim mesom, možete postići ako kinou kombinujete sa kupusom, krompirom ili drugim povrćem.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATA Images / Antonio Ahel i Freepik / timolina

Još iz kategorije