Gastroglumac Sloba Stefanović otkriva kako se pravi: Pasta torta

30.07.2024

11:04

By

Gastroglumac Sloba Stefanovic

FB Gastroglumac

Dobro poznato lice domaće glumačke scene, Slobodan Stefanović je široj publici poznat i po svojim kulinarskim veštinama, delikatesima koje priprema i receptima koje deli sa brojnim pratiocima na društvenim mrežama.

Njegovo umetničko kulinarsko ime – Gastroglumac, savršeno opisuje kombinaciju talenta i strasti kojom je oplemenjeno svako jelo koje pripremi. U prilog tome najbolje govori i današnji recept koji glumac Slobodan Stefanović deli sa čitaocima našeg portala.

Pripremite pastu sa omiljenim sastojcima na drugačiji način i shvatićete zašto je pasta torta ono što vam sigurno može popraviti dan

Glumci važe za boeme i hedoniste, a posao glumca u današnje vreme zahteva potpunu spremnost, zdravo telo, um i sve ono što nije spojivo sa uživanjem u hrani i bogatim ukusima. Na pitanje da li se i od koje hrane uzdržava, Gastroglumac kaže:

– Šećere ne konzumiram u velikim količinama kao i namirnice sa tzv. praznim kalorijama, one koje nemaju velike nutritivne vrednosti nego vas samo goje. Međutim, dođe period kada mi se jede baš takva hrana. Tad se ne suzdržavam previše, iako znam da posle sledi dug period vraćanja na staru kilažu i staru slavu.

Pasta torta ne zahteva puno vremena za pripremu, ekonomično je i vizuelno privlačno jelo, koje možete pripremati u svako doba godine.

U nastavku vam otkrivamo potrebne sastojke, a tu je i video koji možete pogledati za dodatno objašnjenje kako se priprema pasta torta.


  • 500 g paccheri/rigatoni paste

ZA SOS

  • 1 teglica Pesto Genovese sosa (190 g)
  • 500 ml neutralne pavlake
  • šaka seckanih oraha
  • 50 g sitno rendanog gauda sira

ZA NADEV

  • 50 g pečenice
  • 5-6 čeri paradajza

ZA POSIP

  • 150 g gauda sira
  • 3 čeri paradajza

Odabranu pastu skuvajte al dente, pa procedite i ostavite sa strane.
Pomešajte pesto sos, neutralnu pavlaku, seckane orahe i rendani sir.
U okrugli kalup (Ø 20 cm) sa odvojivim ivicama, po mogućnosti sa neprijanjajućim slojem, složite pastu tako da stoji uspravno.
Filujte urolanom pečenicom i čeri paradajzom isečenim na četvrtine.
Prelijte pripremljenom smesom sa pesto sosom.
Pospite rendanim sirom i ukrasite polovinama čeri paradajza.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.
Izvadite iz pećnice, sačekajte da se pasta torta prohladi i uklonite obruč.
Poslužite toplo i uživajte.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: FB Gastroglumac

Još iz kategorije