Kako se rešiti komaraca: Revolucionarno rešenje za leto bez uboda

29.07.2024

12:30

By

kako se resiti komaraca

Freepik / freepik

Komarci mogu biti prava noćna mora za mnoge ljude. Dok se opuštate i uživate u svom prostoru, iznenada osetite svrab i dok ste rekli keks, eto crvenila na koži.

Ubod komarca praćen je neprijatnim svrabom, a to nije jedina briga. Komarci mogu preneti ozbiljne bolesti poput Zika virusa, virusa Zapadnog Nila i malarije.

Ako ste od onih koje komarci ne mogu da zaobiđu, saosećamo sa vama.

Osnovno pravilo ponašanja kada je borba sa komarcima u pitanju je brzo reagovanje, saniranje i dodatni trud kako vam ne bi pokvarili raspoloženje.

Jedno od rešenja kako se rešiti komaraca dolazi sa TikToka i trenutno je hit širom sveta

Evo kako se pravi zamka za komarce:

– počnite tako što ćete odrezati prvu trećinu flaše od dva litra, a zatim okrenite vrh tako da vrat leži unutar boce, kao levak. Ovo će biti vaša zamka. Zatim ćete morati da namamite komarce unutra.


– napravite nektar koji privlači komarce tako što ćete rastvoriti 50 g šećera i ½ kašičice suvog kvasca u 200 ml vrele vode. Sipajte tečnost u zamku i stavite je malo dalje u odnosu na mesto na kom radite ili se odmarate.

@wikihow Summer is here, which means it’s officially mosquito season🦟Protect yourself from bug bites with this simple DIY mosquito trap🚫#summer #mosquito #diy #hack #bugs ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Ovaj levak koji se okreće za flašu je jedna od tzv. uradi sam zamki za insekte koje smo videli na TikToku, zahvaljujući tome koliko je lako napraviti i koliko može biti učinkovita za lov bilo koje vrste insekata.

Komarci koriste šećere iz cvetnog nektara i voća kao izvor energije, pa ih privlači miris šećera u zamci.

kako se resiti komaraca

Postoje brojne debate o tome koja vrsta šećera najbolje funkcioniše, ali neki dokazi sugerišu da smeđi šećer može biti najefikasniji jer se smatra da ima manje nečistoća od prerađenog belog šećera.

Bez obzira na koju vrstu šećera se odlučite, levak za flašu funkcioniše tako što mami komarce u uži prostor, spuštajući ih sve niže dok ne upadnu na dno zamke.

Komarci ne mogu da pronađu manju rupu kroz koju su ušli i na kraju će se udaviti u napravljenom nektaru.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Freepik / freepik

Još iz kategorije