Isplivali šokantni detalji iz Brenine prošlosti: Saša Popović sve potvrdio

27.07.2024

13:30

By

Saša Popović otkrio

Bojan Vuković

Lepa Brena danas je jedna od najvećih balkanskih muzičkih zvezda, a kako je svima poznato karijeru je započela kao članica grupe „Slatki greh“ koju je predvodio Saša Popović.

Saša Popović otkrio sve o Breninim počecima

Budući da je on jedan od ključnih aktera na njenom muzičkom putu, Saša Popović otkrio je za domaće medije kako je njen početak izgledao, počevši od potrage za pevačicom širom tadašnje Jugoslavije, do trenutka kada je Lepa Brena postala nezaobilazno ime na muzičkoj sceni.

 

Naime, Saša Popović otkrio je da je svaki korak u Breninom usponu nosio izuzetnu dozu neizvesnosti, ali i njene upornosti.

Saša Popović otkrio

Prva scenska pojava Lepe Brene, kako se priseća Popović, ostavila je snažan utisak na sve prisutne. Kovrdžava kosa, pegice, i izgled koji je podsećao na legendarnu Dženis Džoplin, bili su dovoljni da se orkestar ubedi da bi Brena mogla da bude zamena za njihovu tada veoma popularnu pevačicu Spasu.


Međutim, ništa nije išlo glatko. Od odlaska kod Breninog oca radi dobijanja dozvole za pevanje, do neočekivanog zaokreta zbog Titove smrti, svaki detalj u ovoj priči otkriva da je Lepa Brena morala da se izbori za svoje mesto pod reflektorima.

Saša Popović otkrio da je Brena na početku karijere imala problem sa kilažom

Nakon turbulencija na početku karijere, Lepa Brena ništa nije želela da prepusti slučaju. Kako je Saša Popović otkrio, zainatila se i uspela da smrša čak 17 kilograma uz disciplinovanu ishranu i vežbanje.

– Pobegla je od kuće! Meni je rekla da ima 80 kila, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, uvezan kanapom, bio je pun odeće koja nije odgovarala za nastup. Znala je tri pesme da otpeva, ali je učila neverovatnom brzinom – rekao je nekadašnji direktor Granda u jednoj emisiji, pa nastavio da priča kako ih je u to vreme „terao maler“.

Saša Popović otkrio

Taman kad su pomislili da su stvari došle na svoje mesto, umešala se „viša sila” – zbog Titove smrti, proglašena je višednevna žalost.

– Tad je ona došla kod mene i tražila jednu platu unapred. Otišla je u Novi Sad, a vratila se kao druga žena. Nova frizura, nova odeća, sve je izgledalo drugačije. Kad smo izašli prvi put svi zajedno na binu, direktor hotela je bio iznenađen. Tako je počela Lepa Brena – otkrio je Sale svojevremeno.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Ata Images/Bojan Vukovic

Još iz kategorije