Domaće knedle za supu Suzane Mančić će vas oduševiti
U bilo koje doba godine, supa je jedno od najčešćih jela u svakom domu. Složićete se da nema ništa lepše od trenutka kada na stolu za vreme porodičnog ručka zamiriše domaća supa kojoj domaće knedle daju poseban šmek.
Domaće knedle za supu obavezne su u svakom domu uz nedeljni ručak za porodicu
A najbolji recept za domaće knedle ima čuvena loto devojka Suzana Mančić koji je nasledila od svoje bake.
Neretko se domaćice žale kako im domaće knedle ispadnu tvrde, te izbegavaju da ih pripremaju. Ovom prilikom vam otkrivamo tajnu koju je Suzana nasledila od bake, a koju će primeniti sve žene. Suzana inače često pokazuje kulinarsko umeće, a i ovaj njen ručak će vas oduševiti.
Tajna vazdušastih knedli krije se u sledećoj caki – prvo odvoje belance od žumanca. Potom, umutite belance tako da dobiju penastu smesu i onda u nju dodajte žumance i dobićete savršene domaće knedle kakve je spremala Suzanina baka.
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta – otprilike kao vruć kuvani puding. Posolite i ostavite 20 minuta da malo nabubri.
Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za domaće knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta i domaća supa je spremna da se iznese na trpezu.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti