Nikad bolji recept za tortu sa bananama: Bojana Stamenov pravi je na svoj način, bez pečenja

08.08.2024

10:02

By

bojana stamenov

ATAImages / Mateja Stanisavljevic

Jedan od najkvalitetnijih vokala na domaćoj muzičkoj sceni, Bojana Stamenov je odavno javnost upoznala i sa svojim talentom za kuvanje.

Bojana podjednako dobro vlada scenom, kao i varjačom i šerpom. Uostalom, to je i dokazala bezbroj puta pojavljivanjima i učestvovanjem u različitim televizijskim formatima.

Torta sa bananama po receptu Bojane Stamenov je poslastica koja se ne propušta

Bez pečenja i puno muke, sa dva bogata fila, prepuna banana, bele čokolade i keksa – torta sa bananama po njenom receptu vredna je isprobavanja.

U nastavku vas očekuje Bojanin recept za tortu sa bananama za koju nije potrebno pripremati biskvit i provoditi sate za šporetom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Stamenov (@thebojanastamenov)

Ovo je desert za čiju pripremu je potrebno malo truda, a donosi mnogo uživanja.


SASTOJCI

  • 200 g keksa
  • 200 g piškota
  • 1 kg banana
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 1.6 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 125 g putera
  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 100 g bele šlag kreme

torta sa bananama

U malo mleka rastopite puding, a ostatak mleka zakuvajte sa šećerom.
Kada mleko provri, smanjite temperturu, dodajte puding, pa redovno mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.
Sklonite sa vatre i odmah dodajte 50 g seckane bele čokolade i puter isečen na kockice. Mešajte dok se sastojci ne rastope, pa ostavite sa strane da se ohladi.
Čvrsto umutite slatku pavlaku, pa dodajte kiselu pavlaku i dobro sjedinite.

Iseckajte banane na kolutove.

Pripremite je jednom i postaće vaš omiljen letnji obrok: Šakšuka – za doručak, ručak ili večeru

Na dno posude poređajte sloj keksa, pa ravnomerno nanesite puding.
Preko pudinga dodajte polovinu seckanih banana i polovinu umućene slatke pavlake.
Složite sloj piškota blago namočenih u mleko.
Nanesite ostatak pudinga, a preko drugi deo umućene pavlake i ravnomerno rasporedite.
Ostatak banana uvaljajte u malo mlevenog keksa.
Preko poslednjeg sloja slatke pavlake pospite rendanu belu čokoladu i kolutove banana uvaljanih u keks.
Pokrijte folijom i odložite u frižider da se slojevi dobro prožmu. Najbolje preko noći.

Izvadite tortu desetak minuta pre serviranja i poslužite je kao kup ili desertnim čašama.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATAImages / Mateja Stanisavljevic i Freepik / freepik

Još iz kategorije