Dan će postati slađi u samo par koraka: Napravite kolač sa jagodama po receptu Irine Vukotić

06.06.2024

16:15

By

Recept Irine Vukotić

printscreen Prva TV

Irina Vukotić

Recept Irine Vukotić biće vaša omiljena poslastica

Voditeljka Irina Vukotić nema vremena za kućne poslove, ali kada nađe lufta, voli da spremi barem tortu za svoje najmilije. Stoga je i recept Irine Vukotić za voćni kolač idealan za vrele dane.

Recept Irine Vukotić idealan je za osveženje tokom vrelih letnjih dana

Gostujući u emisiji „Praktična žena” voditeljka Irina Vukotić podelila je svoj recept za kolač sa jagodama. Za ovu sjajnu poslasticu potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, priprema je nikad jednostavnija, a jagode ostaju sveže i očuvane i nakon obrade po receptu.

Recept Irine Vukotić

Sastojci:

2 jaja
250ml grčkog jogurta
1 kašika šećera
1 kašika gustina
5-6 jagoda

Priprema:


Pomešajte jaja sa grčkim jogurtom, dodajte gustin i šećer i ujednačite smesu. Sipajte smesu u keramički kalup, a gore poređajte cele jagode. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Pročitajte i – Slatka fantazija – Tiramisu po receptu Jelene Gavrilović će vas oboriti s nogu VIDEO

Irina tvrdi da joj je žao što nema više vremena da se posveti kuvanju i spremanju hrane, ali zato ima par slatkih đakonija za koje je tata-mata. Jedan od njih je upravo ovaj recept Irine Vukotić za osvežavajuću letnju poslasticu kojoj niko od vaših ukućana neće odoleti.

Recept Irine Vukotić

Podsetimo, postoji još jedan recept za kolač sa jagodama koji nas je oduševio, pronašli smo na Tik-Toku i na ovoj socijalnoj platformi postao je toliko popularan da je video za manje od mesec dana dobio skoro dva miliona lajkova i više od 14 miliona pregleda.

Pročitajte i – Kremasta i osvežavajuća – Obavezno isprobajte poslasticu sa svežim domaćim jagodama, omiljeni desert za sladokusce

Za sve poslastice od jagoda dobro je zasebno spremiti i fil koji morate da probate:

Posebno pripremiti fil od jagoda. Želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. U šerpici sjediniti isečene jagode i šećer, pa zagrevati dok jagode ne omekšaju, a šećer se ne istopi. Smesu izmiksati u blenderu, dok je još vruća dodati u nju nabubreli želatin i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATA IMAGES/PRINTSKRIN YOUTUBE

Još iz kategorije