Jedna od popularnijih mladih pevačica sa naše javne scene, Anđela Ignjatović svima poznatija kao Breskvica, pored neospornog talenta za muziku, odlična je i domaćica.
Recept Anđele Ignjatović Breskvice oduševiće vas i vaše ukućane, a imajući u vidu da je jednostavan za pripremu zasigurno će postati čest obrok na vašoj trpezi
Mnogi nisu znali da Anđela iako tako mlada, uživa i u kuhinji, a obroke koje sprema kod kuće, ponekad podeli na društvenim mrežama i fanovima da ideju za brz, jednostavan i ukusan ručak.
To je bio i jedan od razloga da je u emisiju „Praktična žena“ pozove Nataša Pavlović, a kulinarsko umeće koje je ovim putem prezentovala oduševilo je mnoge.
Naime, recept Anđele IgnjatovićBreskvice za zapečenu piletinu sa breskvama koji je predstavila u pomenuoj emisiji, jedno je od omiljenih pevačicinih jela, a ne sumnjamo da će postati i vaše.
Sastojci:
2-3 veća komada piletine sa kožicom i kostima (batak, karabatak, belo meso)
400g breskvi
10 čeri paradajza
1/2 šolje brašna
kašičica soli
1/2 šolje soka od pomorandže
2 kašike meda
2 kašike sirćeta
kašika seckanog peršuna
Priprema:
Piletinu posoliti, a zatim uvaljajti u brašno i propržiti na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni. Zatim je staviti u vatrostalnu posudu. Oko piletine staviti polovine breskvi i čeri paradajz. Pomešati sok od pomorandže, med i sirće i preliti piletinu. Zatim posuti peršunom i peći oko 40 minuta na 200 stepeni sa aluminijskom folijom. Skinuti foliju i zapeći kratko dok ne porumeni.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti