Recept Aleksandre Prijović je idealan za svima omiljene punjene paprike
Večita delima šta spremiti za ručak svoji ukućanima. Ovoga puta predlažemo recept Aleksandre Prijović koji će želeti da isprobaju mnoge od vas, a reč je o punjenim paprikama. Ona je ovaj tradicionalni ručak naučila da sprema po receptu svoje mame Borke čime se jednom prilikom i pohvalila na društvenim mrežama, te pokazala da osim pesama koje vi vole, mnogi obožavaju i ručak Aleksandre Prijović.
Recept Aleksandre Prijović isprobaće svaka domaćica ovog proleća
Aleksandra Prijović trenutno je najpopularnija mužička zvezda, ali ona za svoju porodicu nalazi uvek vreme, pa tako i da nešto skuva i spremi, a naravno uvek se trudi da bude po njihovom ukusu.
Jednom prilikom Aleksandra je putem video poziva sa mamom Borkom pravila punjene paprike, pa je javnost i tom prilikom brujala o Priji i njenoj majci. U svakom slučaju, Aleksandra je, verujemo, u međuvremenu uveliko usavršila spremnaje punjenih paprika, pa ćete ovaj recept Aleksandre Pirjović i vi zapisati u vašu svesku sa receptima kako biste ga uvek imali pri ruci.
Aleksandra je uz ovaj ručak dodala i pire krompir koji se savršeno uklapa uz punjene paprike, a koji, složićete se, mališani najviše vole te ukoliko spremate ovaj ručak i za njih definitivno će i oni biti oduševljeni.
![Recept Aleksandre Prijović](https://starmagazin.rs/wp-content/uploads/2022/12/1616955265_AP-300x266.jpg)
Potrebno je:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 100 g pirinača
- 1 jaje
- 1 kašika aleve paprike
- 2 papadajza
- 12 paprika babura
- 1 kašika brašna
- 0,5 l paradajz soka
- malo ulja
- malo soli
- biber
- suvi biljni začin
Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike.
Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza. Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.
Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.