Kolač sa višnjama po receptu Lune Đogani, Marko ne može da mu odoli (foto)

06.09.2024

20:01

By

kolač sa višnjama

Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odoli.

kolač sa višnjama

Instagram

Kolač sa višnjama Luna rado sprema svojim najmilijima, a kada „zagusti” u pomoć joj uvek priskače majka Anabela Atijas.

– Sanjala sam da jedem ovaj kolač, ustala sam i evo – napisala je ona.

Sastojci

5 jaja
300 g šećera
1 kesica vanilin šećera
300 g brašna
200 ml jogurta
150 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
500 g višanja
30 g griza


Za posipanje
šećer u prahu

Kolač sa višnjama po Luninom receptu se ovako priprema

Mikserom umutimo jaja dok ne postanu penasta. Postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećer ne otopi i lepo sjedini.

Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo. Smanjimo brzinu miksera na najmanje.

Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosejano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.

Smesu sipamo već podmazan i brašnom posut pleh (39x25cm). Višnje smo očistili od koštica i ocedili ih od viška tešnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo.

Tako pripremljene višnje poređati u pleh. Po neku višnju mozete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.

Kolač pečemo u vec zagrejanoj rerni na 180 C oko 30-35 minuta. Seći na kocke i posuti prah šećerom. Prijatno!

SLIKE: Dragan Gajić Gaja

Još iz kategorije