Volite gulaš? I porodica Ane Bekute, i to ovako pripremljen

05.09.2024

16:29

By

recept ane bekute

Gostujući u emisiji ”Praktična žena” jedna od naših najboljih pevačica pokazala je svoje kulinarsko umeće, a recept Ane Bekute oduševio je mnoge domaćice.

recept ane bekute

ATA Images

Ukoliko želite da isprobate recept Ane Bekute za gulaš koji njena porodica obožava potrebni su vam sledeći sastojci.

1 kg crnog luka
2 šargarepe
½ kg svinjskog mesa od buta
1 kocka za supu
500 ml paradajz sosa
300 gr mlevenog mesa junećeg
peršun
malo bibera
1 kocka za supu
1 kašika brašna
1 šoljica mleka

Recept Ane Bekute se ovako priprema

Na malo ulja propržite crni luk koji ste prethodno iseckali na kockice, a potom u njega uliti kocku za supu razmućenu u malo vode. Potom se dinsta svinjsko meso, začinjeno sa malo bibera.

U drugoj šerpi na ulju prodinstati mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo sjedini i ukrčka.


Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno sjediniti sa lukom. Na samom kraju potrebno je sjediniti te dve vrste mesa i dodati šargarepu.

Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti.

Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napraviti zapršku od malo mleka i brašna. Da bi ukus bio upotpunjen dodati svež sitno iseckan peršun.

Gulaš servirati uz neku testeninu, pirinač ili pire krompir.

 

SLIKE: Dragan Gajić Gaja

Još iz kategorije