Slavica Rokvić snalazi se u kuhinji kao riba u vodi: Ovo njeno jelo posebno je voleo pokojni Marinko

04.06.2024

13:45

By

Udovica Marinka Rokvića

Instagram

Slavica Rokvić

Udovica Marinka Rokvića je vrsna domaćica

Iako na internetu ima mnoštvo zdravih recepata, ipak više volimo da isprobamo one koji su dobro provereni i zbog toga nas je i oduševio recept za zdrav doručak Slavice Rokvić. Naime, Slavica Rokvić, udovica Marinka Rokvića, izvrsna je domaćica, pa rado sa vama delimo njene recepte koji mogu biti izvrsni za večeru, doručak ili pak glavno jelo.

Udovica Marinka Rokvića rado deli sa svojim pratiocima trikove iz kuhinje

Kako smo već rekli, Slavica je prava mađioničarka u kuhinji. Na svom Instagramu rado sa pratiocima deli recepte od kojih je svaki na svoj način poseban. Njeni recepti su prava inspiracija za mnoge domaćice koje sa oduševljenjem komentarišu njene objave.  Svojevremeno je Slavica pokazala kako ona pravi ukusan doručak od zdravih sastojaka, a koji joj je posebno drag zbog pokojnog supruga, te ga zato udovica Marinka Rokvića rado i često sprema.

Udovica Marinka Rokvića

Recept Slavice Rokvić za doručak je prava vitaminska bomba i sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

Suvo voće (brusnica, suve šljive, kajsije, smokve, urme)


Sirovi bademi, lešnici, orasi, suncokret, golica

Organski kakao

Cimet

Sveže voće (po izboru)

Nana

Čuvarkuća

Pročitajte i – Ovakav gulaš još niste probali – Goca Tržan otkriva koji je njen tajni sastojak

Heljda namirnica za koju se smatra da je žitarica, a ona to nije, ona je jednogodišnja zeljasta biljka. Ne sadrži gluten, veliki je izvor proteina, sprečava anemiju, jača kosti, naš imunitet… Malo li je razloga da je uvrstimo u našu svakodnevicu? Na ovakav urnebesan način poželim najmilijima i sebi dobro jutro. Uz šarenilo boja. Dobro jutro drage moje i vama”, napisala je Slavica u opisu svog recepta.

Pročitajte i – Obrok koji obara s nogu – Recept Ane Bekute za poznato francusko jelo će vas oduševiti

“Skuvajte heljdu, iseckajte suvo voće – brusnicu, suve šljive, kajsije, smokve, urme… Sameljite sirove bademe, lešnike, orahe, suncokret, golicu.

Dodajte organski kakao i cimet, a zatim sve izmešajte.

U tanjir stavite malo svežeg voća, pa kašikom za sladoled odozgo stavite urnebesnu mešavinu – iseckajte nanu i par listića čuvarkuće i malo pravog domaćeg ušećerenog meda (može, a i ne mora jer od urmi je već slatkasto).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)


I jutro započnite sa radošću. Jer uz ovakvu vitaminsku bombu dugo ćete biti siti. Kombinujte, dodajte, oduzimajte, spajajte nespojivo, igrajte se jer u ovome ne možete da pogrešite. Dekorišite i uživajte u jutru”, napisala je Slavica.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATA IMAGES/INSTAGRAM

Još iz kategorije