Ove dve namirnice Novak Đoković stalno jede: Veoma su zdrave, nisu skupe i mogu da zamene slatkiš

19.02.2024

14:00

By

Rođendan Novaka Đokovića

Ata images

Novak Đoković

Ishrana Novaka Đokovića oduvek sve zanima

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković često je bio čak i na meti kritika zbog svoje ishrane, ali jednom prilikom otkrio je koje dve namirnice voli da jede.

Ishrana Novaka Đokovića je raznovrsna a ove dve namirnice voli

Upravo o namirnicama o kojima je jednom prilikom Đoković govorio, pričaju i mnogi nutricionisti kao nešto što je veoma zrdavo i treba uvrsti u svoju ishranu.

– Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto – nasmejao je Nole tada okupljene novinare.

Poznato je da su ove namirnice zapravo dostupne u skoro svakoj prodavnici i vrlo su pristupačne svima.

PROČITAJTE I: Bila je sa našim kumom, onda je meni otela muža: Prva žena Žike Zane o detaljima njegovog braka sa Jelenom

Za banane se zna od davnina da su veoma dobre, veoma zdrave za naš organizam.

One su i veoma ukusne i jedno su od najjeftinijeg svežeg voća koje može da se kupi. Odličan su izbor za svakog ako želi zdravo da se hrani jer sadrže mnoge esencijalne hranljive materije i mogu da budu korisne za gubitak težine, varenje i zdravlje srca, a zdravstvene prednosti banana potvrđuju naučno zasnovani dokazi.


Ishrana Novaka Đokovića

Novak ĐokovićATA IMAGES

Jedna banana ima oko 112 kalorija i sastoji se gotovo isključivo od vode i ugljenih hidrata. Sadrži malo proteina i nema masti.

PROČITAJTE I: Napravite i vi omiljeni kolač Jelene Đoković, kremast i verovali ili ne veoma zdrav

Što se tiče urmi, i one su za svaku preporuku. Urme su bogate vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima. One pomažu čoveku u varenju, anemiji, ukoliko ima srčanih prolema, kao i mnogih drugih zdravstvenih problema.

Urme su dobar izvor energije, šećera i biljnih vlakana. Sadrže esencijalne minerale, vitamine kao što su tiamin, riboflavin, nijacin, folate, vitamin A i vitamin K.

I Novakova porodica se zdravo hrani, a Jelena čak prirodne preparate koristi i za negu.

Još iz kategorije