Sipajte sirće u vodokotlić i zaboravite na neprijatne mirise: Pre toga ga pomešajte sa još jednim sastojkom

29.05.2024

10:34

By

Generalno čišćenje kuće

Unsplash

kupatilo

Sprečavanje neprijatnih mirisa sada je lakše nego ikada

Svaka domaćica trudi se da joj u domu sve blista i miriše, pa je sprečavanje neprijatnih mirisa za mnoge od njih glavna misija. Većina žena baca basnoslovne sume novca na skupe hemijske preparate koji nemaju maltene nikakvog efekta i ne sluteći da im je krajnje rešenje ispred nosa i da uz pomoć ovih trikova nestaju neprijatni mirisi.

Sprečavanje neprijatnih mirisa rešivo je uz pomoć dva sastojka iz vašeg špajza

Sprečavanje neprijatnih mirisa posebno se odnosi na teško dostupna mesta, kakav je, recimo, vodokotlić. Složićete se da ne postoji osoba koja ne želi da maksimalno smanji količinu bakterija koje se na pojedinim mestima intenzivno i neprestano talože. Hemikalije za čišćenje i dezinfekciju su često veoma agresivne, zbog čega se mnogi okreću prirodnim rešenjima i u tome uopšte ne greše jer su ona efikasnija, a neprijatni mirisi postaju prošlost.

Sprečavanje neprijatnih mirisa

KupatiloYouTube/Printskrin

Verovali ili ne, sirće u kombinaciji sa sodom bikarbonom učiniće sprečavanje neprijatnih mirisa mogućim iz prve.

Sirće je, naime, višenamensko sredstvo koje, osim u kuhinji, ima široku primenu u čišćenju i dezinfekciji domaćinstva. Kada se „udruži“ sa sodom bikarbonom, postaje moćno sredstvo pomoću kog je moguće očistiti gotovo sve.

Pročitajte i – Ako se prekomerno znojite, imamo rešenje za vas – Priroda nudi spas od neprijatnih mirisa

A evo i kako da to učinite:


Zagrejte 200 ml sirćeta i dodajte dve kašike sode bikarbone. Dobijenom smesom obložite unutrašnjost vodokotlića koji ste prethodno ispraznili (zavrtanjem ventila za vodu i pražnjenjem vodokotlića), pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Potom jednostavno pustite vodu.

Pročitajte i – Sezona krpelja je počela – Evo kako da se zaštitite na prirodan i bezbedan način

Voda koja napuni vodokotlić izaći će u šolju, a kombinacija sirćeta i sode očistiće i najzahtevnije delove.

Bez imalo truda i trošenja novca na preparate koji nisu efikasni srazmerno cenama istih, rešićete se nečistoća, vaša WC šolja će blistati, a vodokotlić će biti potpuno čist i dezinfikovan.

IZVOR: Starmagazin/Krstarica

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije