Prste da poližeš: Ovo je najbolji recept za rusku salatu, domaćice u regionu su oduševljene

15.02.2024

14:00

By

Recept za rusku salatu

Recept za rusku salatu koji ćete odmah isprobati

Ruska salata je definitivno kraljica praznične trpeze, bez koje gotovo da ne prolazi slavlje ni u jednoj kući. Ipak, recepti za rusku salatu su razni, varijacija na temu je bezbroj – sa mesom ili sa šunkom, samo sa povrćem, domaći ili kupovni majonez, jabuka, limun, sa graškom ili bez…

Recept za rusku salatu je zaludeo sve domaćice

Ruska salata (klasika)
Sastojci
500 gr povrća za rusku salatu (krompir, šargarepa, grašak)
100 gr majoneza
5-6 kiselih krastavčića
200 grama šunkarice
2 tvrdo kuvana jajeta
so i biber po ukusu
Na neki način slična ruskoj jeste mimoza salata, pa vam savetujemo da probate i nju.

Recept za rusku salatu

Priprema
Obariti zaleđeno povrće ili skuvati dva-tri krompira, tri veće šargarepe i šolju graška pa iseckati na kockice. U ohlađeno dodati sitno iseckane krastavčiće, šunkaricu, i naribati jaja.

Masu sjediniti majonezom, dobro promešati i začiniti po ukusu. Servirati hladnu salatu iz frižidera.

Posna ruska (francuska) salata
Posna ruska salata je idealne za slave u vreme posta, pa pogledajte i neke recepte za posne kolače.


Sastojci
500 gr povrća za rusku salatu (krompir, šargarepa, grašak)
5-6 kiselih krastavčića
1 manja kisela jabuka
so i biber po ukusu
100 gr posnog majoneza po želji
Priprema
Obariti zaleđeno povrće ili skuvati dva-tri krompira, tri veće šargarepe i šolju graška pa iseckati na kockice. U ohlađeno dodati sitno iseckane krastavčiće i kiselu jabuku.

Masu dobro promešati pa začiniti po ukusu, a po želji dodati posni majonez. Servirati hladnu salatu iz frižidera.

Prročitajte: Posle dobrog nedeljnog ručka sledi poslastica- Recept za kolač koji se pravi za 15 minuta će vas oduševiti

Turbo ruska salata
Sastojci
500 gr povrća za rusku salatu (krompir, šargarepa, grašak)
100 gr majoneza
desetak kiselih krastavčića
200 gr šunkarice
200 gr barenog pilećeg belog mesa
4 tvrdo kuvana jajeta
so i biber po ukusu

Recept za rusku salatu

Obariti zaleđeno povrće ili skuvati dva-tri krompira, tri veće šargarepe i šolju graška pa iseckati na sitne kockice. Pileće belo meso obariti ili izvaditi iz supe pa iseckati veoma sitno.

U ohlađeno povrće i meso dodati sitno iseckane krastavčiće, šunkaricu i tanko isečena kuvana jaja. Masu dobro promešati pa dodati majonez i začine po ukusu. Servirati hladnu salatu iz frižidera.

Još iz kategorije