Glumica Dragana Mićalović ne krije šta voli da jede, a jedno od omiljenih jela joj je podvarak. Međutim, kako se to već naširoko čulo, ona je odlučila da otkrije recept i za neko drugo jelo koje voli, a to je recept za hleb sa belim lukom.
Recept za hleb sa belim lukom koji je sama otkrila
Dragana kaže da je ovaj recept za hleb sa belim lukom videla na internetu pa da ga je isprobala i da se oduševila.
Recept za hleb sa belim lukom, Dragane Mićalović
Sastojci:
Za testo:
375 g brašna
1 suvi kvasac
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
30 g putera
1 jaje
1 kašičica soli
120 ml mleka
60 ml vode
Za premaz:
3 glavice belog luka
malo maslinovog ulja
150 g putera
so i biber
1 veza peršuna
Priprema:
Glavicama belog luka odcecite vrhove, stavite ih na aluminijsku foliju, zalijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, zavijte foliju i pecite na 180 stepeni 45 minuta.
U mlako mleko stavite kvasac, šećer i malo brašna da kvasac proradi, a zatim umesite sa ostatkom sastojaka za testo. Ostavite da testo naraste dok se ne udvostruči, a zatim ga premesite i razvucite oklagijom.
Beli luk istisnite u činiju i pomešajte sa puterom sobne temperature, seckanim peršunom i malo soli. Tom smesom premažite koru od testa i isecite testo na kvadrate.
Zatim kvadrate ređajte jedan na drugi i stavite u pleh za hleb. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Ovaj hleb može vam poslužiti i uz meze jer je sam po sebi specifičnog ukusa, tako da ukoliko očekujete neke goste, verujte da ćete ih oduševiti i ukolikom im poslužite samo ovaj hleb i nareske.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti