Pevačica Seka Aleksić osim što je uspešna na poslovnom polju, ne krije da obožava da priprema ukusna jela za svoju porodicu. Ne krije da je veliki gurman, a s obzirom na to da je velika vernica svaki post je za njenu porodicu poseban.
Recept Seke Aleksić za posne čupavce će vas oduševiti
Naime, ona je sada otkrila recept za ruske kape koji će isprobati sve domaćice u regionu.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni:
Za kore:
200 ml kisele vode
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
50 ml ulja
100 g šećera u prahu
2 kašike kakao praha
Za fil:
4 kašike bademovog brašna
500 ml vruće vode
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
3 kašike čvrstina
3 kašike brašna
250 g posnog margarina
3 kašike šećera u prahu
100 g kokosovog brašna
Priprema:
U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer u prahu, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.
Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj na kom se kolač pekao skinite.
Kada se dobro ohladi, kalupom vadite krugove. Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet.
Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.
U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.
Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti