Jednostavno i ukusno: Ovo je recept Seke Aleksić za posne čupavce

25.03.2024

12:03

By

Recept Seke Aleksić

Recept Seke Aleksić za posne čupavce

Pevačica Seka Aleksić osim što je uspešna na poslovnom polju, ne krije da obožava da priprema ukusna jela za svoju porodicu. Ne krije da je veliki gurman, a s obzirom na to da je velika vernica svaki post je za njenu porodicu poseban.

Recept Seke Aleksić za posne čupavce će vas oduševiti

Naime, ona je sada otkrila recept za ruske kape koji će isprobati sve domaćice u regionu.

Ovo su sastojci koji su vam potrebni:

Za kore:

200 ml kisele vode

200 g brašna


1 kesica praška za pecivo

50 ml ulja

100 g šećera u prahu

2 kašike kakao praha

Za fil:

4 kašike bademovog brašna

500 ml vruće vode

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

3 kašike čvrstina

3 kašike brašna

250 g posnog margarina

3 kašike šećera u prahu

100 g kokosovog brašna

Recept Seke Aleksić

Priprema:

U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer u prahu, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.

Pročitajte: Razvodi se Đanijev sin, snajka presekla- Slađa se oglasila i otkrila detalje

Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj na kom se kolač pekao skinite.

Kada se dobro ohladi, kalupom vadite krugove. Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet.

Recept Seke Aleksić

Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

Pročitajte: Lep i jednostavan obrok- Ovo je recept Danijele Dimitrovske za zdrave projice

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.

Recept Seke Aleksić

Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.

SLIKE: Instagram, Printscreen

Još iz kategorije