Po taštinom receptu: Danijela Rodić pokazala svoje kulinarsko umeće, ovako se pravi gulaš koji Cecin sin obožava FOTO

29.01.2023

12:01

By

Majka Bogdane Ražnatović

ATA IMAGES

Danijela Rodić

Gulaš Danijele Rodić obožava cela porodica

Danijela Rodić je, kako njeni najmiliji tvrde, odlična kuvarica. Naime, majka Bogdane Ražnatović dosta vremena provodi u kuhinji, a gulaš Danijele Rodić nedavno je oduševio i njenog zeta Veljka Ražnatovića.

Gulaš Danijele Rodić obožava i Veljko

Naime, Cecin sin se putem društvenih mreža pohvalio vojvođanskim specijalitetom koji je za njega tašta spremila.

– Kakav, bre, restoran – poručio je uz fotografiju taštinog gulaša koji je „prste da poližeš“.

Pročitajte: Slatka fantazija – Tiramisu po receptu Jelene Gavrilović će vas oboriti s nogu VIDEO

bogdanina majka

Gulaš Danijele Rodić je na pomenutoj fotografiji izgledao preukusno, a mi vam u celosti prenosimo recept za ovo fantastično jelo.


Sastojci:

700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber

Priprema:

Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.

SLIKE: Ata Images, Instagram

Još iz kategorije