Jedna od naših najlepših voditeljki Aleksandra Jeftanović važi za jednu od najzgodnijih dama na našoj javnoj sceni.
Mnoge pripadnice lepšeg pola pitaju kako izgleda tako savršeno u 49. godini.
Recept Aleksandre Jeftanović za zdrav doručak će isprobati sve dame
Veliki saveznik u tome je ishrana Aleksandre Jeftanović, pravilna i zdrava kojoj je novinarka godinama verna. U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
Photo: M.K./ATAImages
Njoj je doručak je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja.
To je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.
Naime, to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.
Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač, u produžetku je način pripremanja.
Sastojci koji su vam potrebni:
– jedno jaje
– kašičica ekstrakta badema
– 100 ml agavinog sirupa
– 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
– prstohvat soli
Ovo je priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.
Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.
Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti