Na pragu 50. godine izgleda savršeno: Ovo je recept Aleksandre Jeftanović za zdrav doručak

04.04.2024

18:04

By

Recept Aleksandre Jeftanović

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Recept Aleksandre Jeftanović za zdrav doručak

Jedna od naših najlepših voditeljki Aleksandra Jeftanović važi za jednu od najzgodnijih dama na našoj javnoj sceni.

Mnoge pripadnice lepšeg pola pitaju kako izgleda tako savršeno u 49. godini.

Recept Aleksandre Jeftanović za zdrav doručak će isprobati sve dame

Veliki saveznik u tome je ishrana Aleksandre Jeftanović, pravilna i zdrava kojoj je novinarka godinama verna. U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.

Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.

Recept Aleksandre Jeftanović

Photo: M.K./ATAImages

Njoj je doručak je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja.


To je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.

Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.

Naime, to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.

Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač, u produžetku je način pripremanja.

Sastojci koji su vam potrebni:

– jedno jaje

– kašičica ekstrakta badema

– 100 ml agavinog sirupa

– 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)

– prstohvat soli

Ovo je priprema:

Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.

Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

Recept Aleksandre Jeftanović

Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.

Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.

Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.

Još iz kategorije