Peđa Mijatović o najbolnijoj rani, sinu koji je preminuo: Znao sam da ću duže živeti od sina

30.03.2024

20:03

By

Peđa Mijatović o sinu

Dušan Milenković/Ata images

Peđa Mijatović

Peđa Mijatović o sinu retko govori

Legendarni fudbaler Peđa Mijatović gostovao je u emisiji „Šta sam tebi i ko sam tebi“ u kojoj je pričao o svom pokojnom sinu. Peđa Mijatović o sinu retko govorio jer je to bolna tema kojom ponovo otvara rane.

Peđa Mijatović o sinu koji je preminuo u četrnaestoj godini

Sin Predraga Mijatovića i Elene Karić, koji je preminuo u 14. godini rođen je sa cerebralnom paralizom, oboleo je i od hidrocefalitisa, a nažalost borba za njegov život završila se 2009. godine.

Mijatović danas o ovoj temi govori tek ponekada jer je veoma bolna, a dok je pričao o pokojnom sinu rasplakao je i voditelja emisije.

Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega –  rekao je Mijatović o teškoj dijagnozi koju su mu doktori saopštili.

Pročitajte i: Prevare su trajale godinama – Haris Džinović nije štedeo Melinu: Progovorio otvoreno o svemu, a onda pomenuo i sina

– Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje su mi doktor davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta… Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol – istakao je Mijatović.

– Pripremaš se ceo život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pažnju na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo – tako vaspitavam i svoju decu – istakao je Mijatović.


Peđa Mijatović o sinu

Peđa MijatovićAntonio Ahel/ATAImages.

– Bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz ugla roditelja. Ali životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto neverovatno. Ima još jedna neverovatna stvar, sad mogu da pričam o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna ličnost. Svaki put kad sam pomislio a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspeh, da sam dasa i čudo, sin je dobijao krize. To je neverovatno – istakao je Peđa i nastavio:

– Sećam se, prolazi mi kroz glavu… Iz Madrida moram hitno u Valensiju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš finansijsku korist i da imaš privilegije jer doktori fudbal da ti objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto…

Pročitajte i: Jana Todorović neutešna nakon smrti člana porodice: Objavila fotografiju koja je rasplakala sve

Sin ga istakao je oblikovao kao čoveka.

– To me stvarno dobro spustilo na zemlju i definitivno mislim da je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on… To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve – zaključio je Peđa u pomenutoj emisiji.

Još iz kategorije