Napipao je nešto tvrdo na stomaku, kašljao je: Održan pomen Nebojši Glogovcu, reči njegovog oca čuju se i danas

09.02.2024

19:02

By

Umro otac Nebojše Glogovca

Ata images

Nebojša Glogovac

Pomen Nebojši Glogovcu održan je danas

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je na današnji dan pre tačno šest godina. Napustio nas je vrlo mlad u svojoj 49. godini života. Danas je održan pomen Nebojši Golgovcu kom su pored porodice prisustvovali i mnogobrojni prijatelji glumca koji je pre šest godina sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Pomen Nebojši Glogovcu održan je danas u prisustvu porodice i prijatelja

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. godine u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Tada počinje njegov put glume koji je nažalost usled opake bolesti iznenada prekinut. Danas je održan pomen Neboši Glogovcu koji nas je napustio 9. februara 2018. godine.

Miljenik publike Nebojša Glogovac nažalost nas je napustio prerano, a njegov otac protojerej-stavrofor Milovan Glogovac govorio je o borbi koju je njegov sin vodio.

– Za Novu godinu je osetio nešto, kašljao je i nešto je napipao na stomaku tvrdo. I ja sam tada bio prisutan. Skener je pokazao da je nešto sumnjivo – rekao je otac Milovan u dokomunetarnom filmu o karcinomu pluća, pa dodao:

– Nebojša je kratko trajao, ali je ostavio jedan određeni trag na mlade ljude i često puta sretnem ljude koji ponavljaju neke rečenice koje je on izgovorio na filmu ili na pozornici. Tih 50 godina, odnosno 49 koliko je imao nije ostalo bez uticaja, bez nekoga traga.

PROČITAJTE I: Uspomena ne bledi: Pet godina od smrti Nebojše Glogovca, potez njegove ćerke rasplakao sve FOTO

– Dok žižak gori što bi rekao naš narod, treba se boriti do poslednje snage. Da se očuva žižak života – poručio je protojerej-stavrofor Milovan Glogovac u dokumentarnom filmu.


IZVOR: Star

SLIKE: Ata images

Još iz kategorije