Milan Marić priznao: Zbog ovoga mora da ide na psihoterapiju

16.12.2023

14:00

By

Glumac Milan Marić

Milan Marić ide na psihoterapiju, isplivalo sve u javnost

Milan Marić jedan je od najpoželjnijih glumaca na našim prostorima, ali on svoj privatni život krije kao zmija noge. Međutim, Marić ne krije da je redovno koristio usluge psihoterapeuta kako bi čvrsto ostao na zemlji.

– Ta vrsta rada na sebi kao rezlutat ima poboljšanje životnog standarda u doživljaju sa samim sobom. To je nešto što je neprocenjivo, nešto što ne može da kupi ni uspeh na profesionalnom planu, ni uspeh na emotivnom planu. Postoje ljudi kojima ide super u karijeri, odlično im je kada je emotivni život u pitanju, sa porodicom je sve kako treba, ali se oni prosto ne osećaju dobro, i onda su ubeđeni da je sramota da bilo kome kažu da oni nisu dobro. To je opasna zamka, jer je moguće da se desi da i tada niste dobro, iako na svim poljima vama ide dobro. Jako je bitno tada da sebi pomognete, a to možete terapijom. To nije brzinski, nije varijanta vi dođete i kupite tu terapiju i budete dobro. Postoji period privikavanja, navikavanja da na taj način pričate o sebi- ispričao je glumac i dodao:

Pročitajte: Ovo su poslednje fotografije Žarka Lauševića- Glumac je bio neprepoznatljiv

Milan Marić ide na psihoterapiju

– Vrlo brzo osetite benefite toga, brzo se desi da želite ponovo da se vratite. Postoji momenat kada dođemo do nekih nama osetljivih tema, tada se negde i branimo, pa o tome ne želimo da govorimo, ljutimo se na psihoterapeuta i terapiju, to je moje iskustvo, da baš tada moram da kažem šta imam i suočim se sa tim i prevaziđem tu fazu. Nakon toga kreće otvaranje i šansa da pronađete sebe. Ja smatram da se o tome kod nas ne govori dovoljno o tome. Mentalno zdravlje je manje-više tabu tema još uvek. Ja sam na terapiju krenuo pre osam godina i dalje idem.

Još iz kategorije