Da li znate ko je Jasmina iz čuvenog Čolinog hita? Bajaga rešio misteriju nakon 27 godina

11.06.2024

12:37

By

Hit Zdravka Čolića

Ivan Vučićević

Zdravko Čolić

Popularni pevač Zdravko Čolić ima na desetine velikih hitova, međutim, jedan hit Zdravka Čolića u poslednje vreme ponovo je dospeo u žižu javnosti. Naime, u pitanju je numera „Hajde, hajde, Jasmina“ koji se našao na Čolinom albumu „Kad bi moja bila“ iz 1997. godine.

Hit Zdravka Čolića nastao je po jednoj posebnoj dami

Naime, hit Zdravka Čolića potpisuje čuveni Momčilo Bajagić Bajaga koji je i sam u jednom podkastu u kom je nedavno gostovao otvorio dušu ispričao anegdotu koja svedoči o tome kako je nastala, te kome je posvećena hit numera naše najpoznatije pevačke zvezde.

Hit Zdravka Čolića

Zdravko ČolićBojan Vuković

– Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne izvođače za koje je Kornelije Kovač radio muziku i jedan od njih je bio i Čola. Za Jasminu, to je već Čola radio s Bregom. Ja dobijem kasetu gde neki… Ne mislim da je maznuta pesma, ali neko ko im je poslao pesmu peva na turskom. Peva jednu reč – dadadi, dadadi… Ja nisam znao kakva bi to bila reč iz našeg jezika koja bi na tu melodiju upalila i postala pevljiva – započeo je Bajaga opisujući hit Zdravka Čolića koji je posle bio na repertoaru svih Čolinih koncerata, pa nastavio:

Hit Zdravka Čolića napisao je čuveni Momčilo Bajagić Bajaga

– U ‘Komuni’ koja je izdala taj Čolin album, sekretarica je bila jedna Jasmina koja je bila baš OK i prema meni i prema Čoli i svi su je gotivili. Bila je vredna i izlazila nam svima u susret. I kaže ona meni jednom prilikom: ‘Ja nemam nijednu pesmu o meni’ – objasnio je Bajaga, pa nastavio:

Pročitajte i – Nema joj ravne – Supruga Zdravka Čolića konačno u javnosti, jedno svi komentarišu 

– I ja joj tada rekoh: ‘Dobro. Ajde, ajde Jasmina, znam ti ukus karmina! Rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu praviš fina’. Samo mi je sinulo u trenutku… I odnesem ja to Bregi, a Brega mi kaže: ‘Ti nisi normalan’ –  ispričao je Bajaga kroz smeh objašnjavajući kako je nastao hit Zdravka Čolića.


 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Bojan Vuković, Ivan Vučićević

Još iz kategorije