Otkrivena tajna velikog hita Marine Tucaković: Zbog Lukasa bila na mukama, a onda se umešala kućna pomoćnica

17.05.2024

13:00

By

Hit Marine Tucaković

Printskrin

Marina i Aca

Hit Marine Tucaković za Acu Lukasa

Čuvena numera „Lična karta“ je hit Marine Tucaković koji je pripao Aci Lukasu. Legendarna Marina Tucaković zauvek nas je napustila pre tri godine nakon borbe sa teškom bolešću kojoj je i, dok je bila na najgorim mukama, i te kako prkosila. Čuvena kompozitorka izgradila je karijere mnogih velikih zvezda i iza sebe ostavila mnoštvo pesama bez kojih ne može da prođe nijedno veselje, a jedna od njih je i pomenuta Lukasova „Lična karta“ koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Hit Marine Tucaković pripao je Lukasu koji je ovu pesmu shvatio autobiografski

Kompozitorka je svojevremeno govorila o tome kako je nalazila inspiraciju za pesme koje se i dan-danas slušaju, a posebno se dotakla velikog Lukasovog hita „Lična karta“ za koji se posebno pomučila oko refrena koji je,  takoreći, nastao slučajno, a o tome je govorila i sama autorka koja nas je napustila pre skoro tri godine. Tačnije, treći pomen Marini Tucaković biće 9. septembra.

Hit Marine Tucaković

Marina TucakovićBojan Vuković

Naime, Marina je svojevremeno ispričala u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“ na TV K1 da se i te kako namučila oko refrena popularne pesme.

– Melodija je glavna, neke pesme idu lako, dok se oko drugih pomučiš. Za pesmu “Lična karta” stihove sam napisala za pola sata, ali sam refren smišljala dva meseca – započela je ona na temu hit Marine Tucaković koji je postao pesma Ace Lukasa i dodala:

Pročitajte i – Marina Tucaković i Džej ovu tajnu odneli u grob: Poznati pevač ih opljačkao

– Ne vredi, tada se sporije radilo, nije bila hiperprodukcija i bilo je bolje. I tako jednog dana žena što radi kod nas, Dušanka, meni kaže: “Maco, vodi računa, lična karta ti je tu i meni samo sine ideja”, dodala je Marina tada i objasnila još detalja o pesmi koja je jedna od poznatijih na Lukasovom repertoaru.


Pročitajte i – Urađena obdukcija, Ivica Dačić otkriva – Laćino telo je stiglo u Srbiju, uzrok smrti…

– I meni odmah neka igra asocijacija, i to se lepo nadoveže na one strofe. Tako ti je to sa inspiracijom. Dešavalo mi se da dok kuvam inspiracija dođe. Rad mora da postoji, inspiracija bez rada i usavršavanja nije potpuna – istakla je neponovljiva autorka govoreći o tome kako nastaje svaki hit Marine Tucaković.

Još iz kategorije