Živeli smo u baraci, brat mi je bio drugi otac: Mile Kitić otvorio dušu

15.05.2024

16:00

By

Detinjstvo Mileta Kitića

Bojan Vuković

Mile Kitić

Detinjstvo Mileta Kitića nije bilo lako

Pevač Mile Kitić potiče iz jednog sela u Bosni odakle je uprkos skromnom detinjstvu uspeo da ostavi svoje muzičke snove i postane velika zvezda. Drugim rečima, detinjstvo Mileta Kitića nije bilo lako, ali ga se on s radošću seća, a jednom prilikom ispričao je i kako je izgledalo i kada se Mile ponovo ženio.

Detinjstvo Mileta Kitića bilo je siromašno, ali ispunjeno ljubavlju

Mile je u ispovesti za Grand otkrio nepoznate detalje odrastanja i životne borbe.

– Rodio sam se u jednom selu Donji Cerani, u jednoj zemljoradničkoj familiji, bilo nas je petoro. Ne krijem da sam pomagao porodici, čuvao stoku, sve sam to radio i pored odlaska u školu, ali to je bilo normalno– rekao je pevač na temu detinjstvo Mileta Kitića.

Detinjstvo Mileta Kitića

Mile KitićBojan Vuković

Srećne dane u svom selu, govoreći o temi detinjstvo Mileta Kitića, prekinuo je odlazak njegovih roditelja na drugi kontinet kada je napustio rodno mesto i otišao u Sarajevo sa samo četrnest godina.

Kada sam bio osmi razred roditelji su otšli za Ameriku i moj najstariji brat bio mi je kao dugi otac, živeo je u Sarajevu. Imao je ženu i dete i stanovali smo u jednoj baraci, jednoj sobi svi. Kod njega sam otišao i završio srednju školu– otkrio je Kitić u emisiji „Iz Profila“ i otkrio kako je tada živeo, o čemu je govorila i supruga Mileta Kitića:


Pročitajte i – Mile Kitić otkrio koliko dugo može da preživi, javnost u neverici

– Teško je doći iz provincije u veliki grad i početi se baviti muzikom, posebno je Sarajevo bilo muzička metropola tada. Bilo je par pevača koji su bili ozbiljne zvezde. Počeo sam da pevam po domovima kulture i primetili su me, bili su neki momci koji su osnovali bend „Prinčevi“ i ja sam počeo sa njima da sviram bas gitaru pored obaveza prema školi, počeo sam i da pevušim i idem na neka takmičenja amatera- prisetio se pevač svojih početaka – rekao je on govoreći na temu detinjstvo Mileta Kitića.

 

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije