Na lekovima do kraja života: Bolest poznate pop pevačice nimalo nije naivna, ovo su posledice

11.06.2024

22:30

By

Bolest Sanje Vučić

ATA IMAGES

Sanja Vučić

Sanja Vučić pre nekoliko godina suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom koji joj je u potpunosti promenio život. Poznata pevačica saznala je da ima autoimunu bolest, te da će morati da uzima terapiju do kraja života. Kako je objasnila pevačica, od tada je bolest Sanje Vučić postala senka poznate pevačice koja je prati u stopu.

Bolest Sanje Vučić nikada nije bila tajna

‒ Žao mi je što se Hašimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje sa kojim se može sasvim dobro živeti. Najneprijatnija je, u stvari, činjenica da morate da uzimate terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kafu, zašto ja pola sata pre doručka ne bih popila tableticu? Jednostavno, kad doživite stres zbog gubitka ili emotivnu bol ili se duže vreme nervirate, u telu počnu da se stvaraju antitela koja štitnu žlezdu doživljavaju kao neprijatelja. Ta „vojska antitela“ pokušava da je uništi, nesvesna da je reč o vitalnom delu organizma. Kad je znatnije ugroze, ona prestane da luči hormone, pa hipofiza upozorava organizam da nešto nije u redu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sanja Vučić (@sanjalilwolf)

Pre nego što je saznala da je njena bolest Hašimoto sindrom, Sanja je bila veoma razdražljiva, a dešavalo se i da bude toliko umorna da najradije ne bi ni ustala iz kreveta, pa je shvatila da su tegobe jasan pokazatelj da postoji bolest Sanje Vučić.

Bolest Sanje Vučić prinudila je poznatu pevačicu da promeni iz korena sve životne navike

‒ Bila sam vrlo nesrećna iako sam, u suštini, na svim životnim poljima bila zadovoljna. Mislila sam da je psiha glavni krivac što se fizički osećam loše, a situacija je bila sasvim suprotna. Smetalo mi je što sam do te mere razdražljiva, da je svaka sitnica mogla da me iznervira. Inače nisam takva. Pomislila sam da postoji problem sa ženskim hormonima, pa sam rešenje prvo potražila kod ginekologa koji me je poslao na pravu adresu, to jest kod ključnog specijaliste.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sanja Vučić (@sanjalilwolf)


Bolest Sanje Vučič inače je zabrinula sve njene najmilije, a pevačica ističe da je sve bolje otkako je počela da uzima terapiju. U svakom trenutku pri ruci ima rezerve leka, a redovno uzima i D vitamin, kao i suplemente koji sadrže selen, magnezijum i cink.

Bolest Sanje Vučić nije retka iako se o toj dijagnozi ne govori često u medijima

‒ Nerviranje svakom čoveku stvara zdravstvene probleme, a nama sa Hašimoto sindromom naročito. Zato nastojim da, koliko god je moguće, zadržim pribranost. Uz to, trudim se da vodim zdrav život, ali moram priznati da mi ne uspeva baš uvek. (smeh) Još pre dve godine počela sam da ishranu dovodim u red, jer su se pojavili problemi s težinom. Ne odgovaraju mi namirnice koje sadrže gluten, a mlečne proizvode sam svela na minimum jer mi smetaju, mada jogurt obožavam – istakla je svojevremeno poznata pevačica.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATA IMAGES/INSTAGRAM

Još iz kategorije