Britanska javnost u panici zbog bolesti Kejt Midlton! Oglasio se poznati lekar i dao detaljne prognoze, ovaj tip raka…

02.06.2024

18:00

By

Bolest Kejt Midlton

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bolest Kejt Midlton glavna je briga britanske, ali i svetske javnosti

Kako je svima poznata, Kejt Midlton je još krajem marta javnost obavestila o svojoj bolesti, a kako je rekla dijagnostikovan joj je kancer nakon čega se više nije oglašavala.

Bolest Kejt Midlton tema je raznih spekulacija, a sada je poznati doktor izneo svoje mišljenje potkrepljeno činjenicama

Njeno zdravstveno stanje nije poznato, ni Kensigtonska palata nije dala nove precizne informacije, a sudeći po najnovijim izveštajima u kojima stoji da je njen oporavak prioritet, te da se čeka zeleno svetlo lekara, princeza se zvaničnim dužnostima neće vraćati pre 2025. godine.

Bolest Kejt Midlton

Proteklih meseci bilo je mnogo spekulacija na temu bolest Kejt Midlton i njenog lečenja, a jedino je izvesno da je podvrgnuta takozvanoj „preventivnoj hemoterapiji“ iako nije zvanično saopšteno koju vrstu kacera ima Kejt.

Sada je poznati američki lekar Mark Sigl izneo svoje mišljenje na tu temu.

Bolest Kejt Midlton


 

– Jedan od načelnika onkologije u „Langone Cancer“ institutu u Njujorku veruje da je možda reč o raku debelog creva i da je glavna operacija abdomena koju je imala možda bila resekcija creva zbog Kronove bolesti.

– Inflamatorna bolest creva u velikoj meri povećava rizik od raka debelog creva ili raka creva – rekao je dr Sigl za „Fox News Digital“ na temu bolest Kejt Midlton.

Bolest Kejt Midlton

Od ranije je poznato da je princezi od Velsa u novembru 2012. godine dijagnostikovana Kronova bolest, hronična inflamatorna bolest creva koja zahvata ceo digestivni trakt.

Pročitajte i – Oglasila se Kensingtonska palata saopštenjem o Kejt Midlton – Javnost uznemirena, svi su mislili da se uskoro vraća

– Moglo je da se desi da je imala operaciju creva zbog Kronove bolesti i da su kasnije patološki nalazi utvrdili da ima i rak. Ta vrsta operacije bi takđe objasnila duže vreme oporavka – istakao je svoju pretpostavku.

On je potom i u izjavi za „Fox News“ televiziju ponovio svoje sumnje, koje je potkrepio konsultacijama sa drugim stručnjacima.

Bolest Kejt Midlton

– Razgovarao sam sa nekoliko stručnjaka, vrhunskih onkologa i kolorektalnih hirurga, i svi kažu istu stvar. Kejt Midlton verovatno ima ili rani rak debelog creva ili creva koji je uklonjen i hirurški izlečen, ili rak jajnika ili materice – rekao je.

Koji god rak da je princeza imala ili i dalje ima, dr Sigl je zaključio da bi njena prognoza mogla da bude dobra.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Profimedia/Youtube Printscreen

Još iz kategorije