Bora Đorđević na večni počinak ispraćen uz zvuke ove pesme: Neutešna porodica, crveno-beli šal i jecaji koji odjekuju

07.09.2024

14:42

By

sahrana bore đorđevića

Posle emotivne komemoracije u Čačku usledila je sahrana Bore Đorđevića.

komemoracija bori đorđeviću

Tužnoj povorci nije bilo kraja. Od rokera su se poslednji put oprostili brojni prijatelji, pevači, pa čak i glumci što samo pokazuje koliko je bio poštovan i voljen u različitim sferama šou biznisa.

Sahrana Bore Đorđevića – tužne scene sa groblja u Čačku

Za porodicu utehe nema. Pastorka Tamara, sin Boris i supruga Dubravka nemi su od bola, a pažnju je privukao i crveno – beli šal koji je stajao na sanduku.

sahrana bore đorđevića

Antonio Ahel / Ata Images

Poznato je da je Bora bio veliki navijač Crvene Zvezde, išao je na utakmice, a čak je i nastupao na svečanosti povodom 50 godina sportskog društva voljenog kluba.


– Bora je poslednje dane života proveo u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, kao i pogoršanja sa hroničnom, opstruktivnom bolešću pluća.

Ovog jutra, stigla je tužna vest, koja glasi da nas je Bora napustio. Ipak, nikada njegovi hitovi neće biti zaboravljeni, a veza sa Crvenom zvezdom biće večno utkana u zidine Marakane.

Brojne Zvezdine pesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da se pevaju na našoj Marakani.

Pevaćemo punog srca ‘Ponosan budi’, ‘Život’, ‘Pobeda’, ‘Mihajlo gde si ti’. I ne samo njih, već čitav album ‘Pesme sa severa’  – pisalo je u oproštajnoj poruci ovog kluba.

sahrana bore đorđevića

Antonio Ahel/ATAImages

Za crveno – bele snimio je nekoliko pesama, međutim, na večni počinak Bora je ispraćen numerom koja ga je u neku ruku i proslavila “Pogledaj dom svoj anđele” u izvedbi čačanskog hora.

SLIKE: Antonio Ahel / ATA Images

Još iz kategorije