Dizajneri otkrivaju: Ovo su pravi trikovi pomoću kojih mali prostor uvek izgleda veće

05.08.2024

18:32

By

mali prostor uredjenje

Freepik / dit26978

Nemaju svi mogućnost da žive u velikim, luksuznim kućama i stanovim, pa samim briga o iskorišćenosti i vizuelnom predstavljanju malog životnog prostora poznata je mnogima od nas.

Samim tim, to znači da iako nemamo na raspolaganju neograničen prostor, i mali prostor možemo urediti tako da izgleda prostrano, lepo i prijatno.

Dizajneri enterijera, koji često i sami ne žive u preterano velikim stanovima, otkrivaju sjajne trikove pomoću kojih mali prostor može izgledati veće

Jedna od obaveznih caka prilikom uređenja malog prostora jeste korišćenje dugačkih ogledala, koja pomažu prostoru da se otvori. Pored toga, velika ogledala unose i dašak luksuza u vaš dom, a ne moraju predstavljati veliki izdatak.

Najčešće greške u uređenju malog prostora

Većina ljudi postavlja kauč uz zid, ali dizajneri enterijera savetuju da je neophodno postaviti ga u centar sobe, kako bi prostor ostao plutajući, a kauč bolje poslužio svojoj nameni.

mali stan kauc

Na primer, postavljanje sofe na sredinu sobe može poslužiti i kao praktično rešenje tj. da iza nje stavite mali trpezarijski ili radni sto.


Osim toga, poželjno je da zidove ukrasite slikama, fotografijama ili drugim detaljima, kako bi postigli širinu prostora i na taj način odvukli pažnju od donje ivice prostorije tj. poda. Ovako ćete vizuelno pregraditi i maksimalno iskoristiti prostor.

Ukoliko imate niske plafone, možete okačiti stilski prilagođeno osvetljenje kako bi stvorili vizuelno bolji utisak o prostoru.

 

Za uređenje malog prostora, osim odignutog nameštaja, tepiha i rasvete, nameštaj treba da bude svetao, sa malo sjaja i dobro postavljena veća ogledala.

Još jedan savet koji će vaš prostor učiniti većim jeste da tamne boje zidova i tamnu keramiku treba izbegavati jer vizuelno smanjuju prostor.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Freepik / freepik, dit26978

Još iz kategorije