Nekada smatran za retro ili vintage, a danas simbol smelosti: Tačkice su trend koji ne izlazi iz mode

03.08.2024

18:58

By

haljina na tackice

Freepik / Racool_studio

U svetu mode, motivi sa tačkicama već decenijama zauzimaju posebno mesto. Ovaj klasični print, koji se nekad povezivao sa vintage stilom i retro modom, danas je postao simbol modernog, smelog i sofisticiranog izgleda.

Bez obzira na godišnje doba, tačkice su se pokazale kao večni trend koji nikada ne izlazi iz mode

U nastavku donosimo pregled trendova sa tačkicama, savete kako ih nositi i kombinovati, kao i inspiraciju za sve dame koje žele da osveže svoj garderober ovim motivom.

Haljine sa tačkicama

Haljine sa tačkicama su definitivno must-have komad za svaku ženu koja želi da izgleda smelo elegantno. Midi haljine sa sitnim tačkicama savršene su za poslovne prilike ili dnevne šetnje, dok maksi haljine sa krupnim tačkama pružaju ležerniji, boemski izgled.


Kombinujte ih sa jednostavnim sandalama ili patikama za opušteni dnevni izgled, ili sa visokim potpeticama i komadom upečatljivog nakita za večernje izlaske.

Bluze i suknje sa tačkicama

Bluze i košulje sa tačkicama su sjajan način da unesete ovaj trend u svakodnevni stil odevanja. Birajte modele sa puf rukavima za romantičan, ženstven izgled ili jednostavne krojeve koji se lako mogu kombinovati sa farmerkama ili suknjama.

Bela košulja sa crnim tačkicama je klasik koji se može nositi na bezbroj načina, dok živopisne boje i kontrastni uzorci donose dodatnu doznu radosti i energije.


Suknje sa tačkicama su još jedan komad koji svaka žena treba da ima u svom ormaru. Mini suknje su odlične za večernje izlaske i koktel zabave, dok su midi suknje idealne za poslovne sastanke i dnevne kombinacije.

Plisirane suknje sa tačkicama su trenutno veliki hit, jer pružaju sofisticiran i elegantan izgled, posebno kada se kombinuju sa jednostavnim topom i štiklama.

Modni dodaci sa tačkicama su savršen način da ga unesete u svoj stil. Marame, torbe, cipele ili čak naočare za sunce sa tačkicama mogu uneti svežinu i dinamiku u vašu svakodnevnu garderobu.

Jednostavna crna torba sa belim tačkicama može postati vaš omiljeni modni detalj koji će se lako uklopiti uz svaki outfit.

Kombinovanje

Kombinovanje tačkica sa drugim printovima može biti izazovno, ali uz nekoliko trikova, možete postići savršen izgled. Ključ je u balansu – ako nosite tačkice, ostatak outfita neka bude u neutralnim bojama i jednostavnim krojevima. Ukoliko se odlučite za kombinovanje različitih printova, neka tačkice budu dominantan motiv, dok drugi printovi treba da budu diskretni i komplementarni. Na primer, tačkice se odlično slažu sa prugama ili cvetnim motivima, ali važno je da birate slične boje kako bi cela kombinacija izgledala skladno.

Modne piste ove sezone bile su preplavljene tačkicama u svim veličinama i bojama. Dizajneri poput Dolce & Gabbana, Carolina Herrera i Balenciaga pokazali su kako ovaj klasični motiv može izgledati izuzetno moderno i luksuzno. Od glamuroznih haljina sa tačkicama i prozirnim detaljima, do ležernih pantalona i jakni, tačkice su bile prisutne u svim aspektima mode.

Inspirisani ovim high-fashion look-ovima, možete kreirati sopstvene kombinacije koje će vas izdvojiti iz mase i učiniti da izgledate kao prava modna ikona.

Motivi sa tačkicama su večiti trend koji se stalno vraća u svet mode, donoseći sa sobom dašak nostalgije, ali i svežinu i modernost. Bez obzira da li birate klasične crno-bele tačkice ili se odlučujete za hrabre, šarene kombinacije, ovaj print će uvek biti simbol stila i elegancije. Osvežite svoj garderober komadima sa tačkicama i prepustite se igri sa ovim veselim i šik motivom.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Freepik / cookie_studio

Još iz kategorije