Angelina ti si naše zlato! Devetnaestogodišnje čudo obradovalo naciju: Ćerka Dragutina Topića u finalu Olimpijskih igara

02.08.2024

14:28

By

Angelina Topić

Profimedia

Atletičarka Angelina Topić, ćerka proslavljenog Dragutina Topića uspela je da se plasira u finale Olimpijskih igara u skoku uvis, uprkos povredi.

Angelina Topić obradovala naciju plasmanom u finale Olimpijskih igara u Parizu

Naime, iako je mučila muku sa povredom zgloba koju je zadobila na zagrevanju i u uživo programu bilo je vidno da oseća nelagodu, posebno na zaletu, Angelina je smogla snage da nastavi takmičenje.

Bilo je očigledno da mlada nada srpskog sporta izbegava i da se osloni na povređenu desnu nogu, već da svu težinu prebacuje na levu, te dane može da pruži svoj maksimum, međutim Angelina Topić je stisla zube i dala sve od sebe.

Angelina Topić

Profimedia

Izašla je na zaletište na visini od 188 centimetara i bilo je očigledno da je bol i te kako prisutan, strah takođe. Prvu izabranu visinu preskočila je tek iz trećeg pokušaja, a isti slučaj bio je i na 192 centimetara uz utisak da će teško moći dalje.


Kad je na kraju konačno treći put oborila visinu od 195 centimetara i skinula patiku jedva da je mogla i da hoda, međutim Angelini se sreća osmehnula te ćemo je ipak u nedelju u 19:50 gledati u velikom finalu i svim srcem navijati za što bolji plasman.

Angelina Topić

Profimedia

Naime, lestvicu podignutu na visinu od 192 centimetara prebacilo je samo 14 takmičarki, a 12 je trebalo da ih ide u finale. Na kraju će ih ići 13, jer je Amerikanka Vašti Keningem granicu 192 prebacila iz šest pokušaja, koliko je imala i Topićeva.

Angelina Topić nije verovala da je plasman u finale moguć nakon povrede

Angelina Topić i Vašti Keningem se bile izjednačene na deobi 12. mesta, te će tako u finalu biti 13 takmičarki, a ponosni tata Dragutin Topić nije mogao da sakrije emocije i suze radosnice.

Angelina Topić

Rts Printscreen

– Nisam mislila da je finale moguće. Samo sam čula da je nešto puklo – nakon plasmana u finale izjavila je Angelina Topić, koja će zbog povrede odmah na preglede, sa nadom da nije ništa ozbiljno.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Profimedia/Rts Printscreen

Još iz kategorije