Čuda su moguća: Preplivajte Kanal ljubavi na Krfu i ostaćete zauvek zajedno

02.08.2024

16:01

By

Plaza Sidari Kanal Ljubavi

Shutterstock / ernestos vitouladitis

Krf ili Kerkira, kako ga zovu Grci, ima bogatu istoriju koja seže do mitskih dana antičke Grčke. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkiri, koju je Posejdon, bog mora, kidnapovao i doveo na ovo ostrvo. Legenda kaže da su njihovi potomci postali Feaci, narod koji je pomogao Odiseju na njegovom putu ka kući. U slobodnom tumačenju, mogli bi reći da je ostrvo Krf nastalo iz velike ljubavi.

Kada govorimo o destinacijama koje privlače pažnju svetskih putnika, poznatih ličnosti i avanturista, jedna od najzanimljivijih svakako je Kanal ljubavi na Krfu

Ovo čarobno mesto, poznato i kao Agapi, smešteno je na severu ostrva u Sidariju, udaljeno 32 kilometra od glavnog grada ovog, srpskoj istoriji dobro znanog, ostrva. Plaža u Sidariju je poznato mesto širom Evrope, gde zaljubljeni parovi dolaze da zapečate svoju ljubav. Mada, ovde možete naići i na one koji tragaju za svojom srodnom dušom.

@isidoraa.iliccCANAL D’AMOUR Parovi koji ovde plivaju zajedno, ostaće zauvek zajedno do kraja života! A svaka devojka koja ovde pliva sama uskoro će pronaći svoju srodnu dušu i udati se. Predstavljam vam Kanal ljubavi, poznat i kao Canal d’Amour. Ovo je poznata prirodna atrakcija u blizini mesta Sidari na severozapadnom delu ostrva Krf. Ovaj prirodni fenomen se sastoji od niza pećina i prolaza formiranih erozijom što ga čini idealnim mestom za istraživanje i romantične trenutke. Takodje, ima nekoliko prelepih uvalica sa plažama. Duž celog mesta proteže se nekoliko beach barova. Mi smo dan provele u D’amour kompleksu. Cena za dve leželjake i suncobran je 15€ i možete da koristite bazen, tuševe i wifi. Iskreno, očekivala sam da celodnevni boravak na ovako fensi mestu košta više,a zapravo su i cene pića i hrane sasvim korektne. Da li ste posetili Kanal ljubavi? Pišite m i u komentarima.♬ original sound – Isidora Ilic

Kanal ljubavi je interesantno mesto čak i za velike muzičke i filmske zvezde, koje na ovom mestu borave najčešće inkognito. Upravo zbog takvog interesovanja Kanal ljubavi postao je pravi hotspot za sve koji žele da budu viđeni na mestima sa dušom i dugom istorijom. Bez obzira da li je ona mitske prirode.

Spiros Avlonitis, lokalni biznismen, potvrdio je za grčki Reporter, da svake godine hiljade posetilaca dolazi ovde, privučeni pričama o večitoj ljubavi i jedinstvenoj prirodnoj lepoti.

Ono što Kanal ljubavi čini toliko posebnim su njegove bele, glinene stene koje se uzdižu iz mora, formirajući jedinstveni kanal.


Prema legendi, parovi koji preplivaju ceo kanal ostaće zauvek zaljubljeni, dok će oni koji doplivaju do njegovog kraja pronaći ljubav svog života. Mnogi posetioci bacaju novčiće u vodu, nadajući se da će im se želje za pravom ljubavlju ostvariti.

Kanal Ljubavi Krf

Ovaj prirodni fenomen ima i dodatne benefite – bogate rezerve gline u morskom području, zajedno sa jedinstvenim stenama, pružaju prirodni detoksikacioni tretman.

Kanal ljubavi nije samo mesto za ljubavnike, već i za sve one koji traže mir i prirodnu lepotu. Ova plaža, sa svojom jedinstvenom atmosferom i prirodnim čudima, iz godine u godinu dobija Plavu zastavu za izvrsnost, što je dodatni dokaz njene čistoće i kvaliteta.

Ako ste u potrazi za destinacijom koja nudi prirodnu lepotu, romantične legende i mogućnost da sretnete ljubav svog života, Kanal ljubavi na Krfu je pravo mesto za vas.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Shutterstock / ernestos vitouladitis

Još iz kategorije