Čupavci kakve ste sanjali: Glumica Vanja Milačić zna siguran način kako da vam ovi kolači uvek uspeju

31.07.2024

14:27

By

cupavci

Shutterstock / irina2511

Pozorišna i televizijska glumica Vanja Milačić publiku uspešno osvaja svojom energijom i upadljivom lepotom. Prepoznatljiva po izuzetnoj izvedbi uloga, ova glumica se dokazano snalazi na daskama koje život znače bez obzira da li igra u komediji, drami ili opereti.

Kroz svoje uloge Vanja Milačić oživljava savremene i istorijske junakinje. Jedna od najzapaženijih je uloga Nadežde Petrović u monodrami Nenapisana pisma.

Pored uloga u predstavama u Narodnom pozorištu u Beogradu i Operi i teatru Madlenianum, glumica Vanja Milačić je široj publici poznata i kroz zapažene uloge u TV serijama poput: Vratiće se rode, Gorki plodovi, Pet, Tajna vinove loze, Nepobedivo srce itd.

Vanja Milacic

Glumica se podjednako dobro snalazi i u kuhinji, što je pokazala kroz gostovanja u brojnim emisijama koje za temu obrađuju kuvanje i praktične recepte.

Našu pažnju privukli su čupavci, kolači koje Vanja Milačić priprema tako da će vam uvek uspeti

U nastavku vam donosimo spisak sastojaka potrebnih za pripremu kolača čiji ukus mnoge  mnoge vraća u radosno detinjstvo.


ZA BISKVIT

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

ZA PRELIV

  • 75 g putera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike šećera
  • malo pavlake za kuvanje

ZA VALJANJE

  • 1 kesica kokosovog brašna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanja Milacic (@vanjamilva)

ZA BISKVIT

Odvojite belanca od žumanaca, pa ih penasto umutite.
U umućena žumanca redom dodajte: žumanca, šećer, prosejano brašno i prašak za pecivo.
Sipajte smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite na 180°C u ugrejanoj rerni oko 20 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite biskvit da se ohladi.

ZA PRELIV

Otopite puter na laganoj vatri, pa dodajte 200 g iseckane čokolade za kuvanje, šećer i pavlaku.
Mešajte dok se sastojci potpuno ne rastope.

FINALNI POSTUPAK

Isecite potpuno ohlađen biskvit na pravilne kocke.
Svaku kocku umočite u čokoladni preliv. Koristite viljuške kako bi čupavci bili ravnomerno natopljeni.
Prebacite u posudu sa kokosovim brašnom i uvaljajte ih.
Ostavite da se potpuno ohlade, pa dodatno dekorišite pred posluživanje.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Shutterstock / irina2511 i Bus Plus Production / ATAImages

Još iz kategorije